“În ceea ce priveşte utilizarea banilor europeni pe actuala perioadă de programare, pentru care avem o alocare de 5,1 miliarde de euro, avem apeluri lansate, ceea ce înseamnă linii de finanţare, de 4 miliarde de euro. 78% din alocare sunt linii de finanţare în piaţă”, a spus Rovana Plumb.

Ministrul a precizat că 3,2 miliarde de euro sunt contracte încheiate, sumele primite de la Comisia Europeană sunt de 870 de milioane de euro şi tot atâţia bani sunt trimişi către beneficiari.

Ministrul a vorbit şi despre Preşedinţia Consiliului UE, unde, din cele opt blocuri tematice în cadrul pachetului privind coeziunea, care cuprinde şi regulamentele fondurilor europene pentru viitoarea perioadă de programare, România a obţinut mandat din partea Consiliului pentru şapte. „Obiectivul nostru este ca la 25 iunie, când avem Consiliul Uniunii Europene, să putem să avem un acord parţial pe tot pachetul legislativ privind politica de coeziune”, a afirmat Rovana Plumb.

Ministerul Fondurilor Europene stabileşte direcţiile de investiţii prin Fondul Social European pentru perioada următoare. Fondul investeşte atât în companii mici şi mijlocii, crearea de noi locuri de muncă, în sănătate, în educaţie, în ajutorarea grupurilor vulnerabile şi în tineri, pentru combaterea şomajului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here