„Având în vedere Adresa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.089 din 8 aprilie 2019, în temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, şi al ar. 18 alin. (4¹) din Ordonanţa Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementări în domeniul financiar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 609/2003 cu modificările şi completările ulterioare, Prim-ministrul emite prezenta decizie: Articol unic – La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Virgil Pîrvulescu se eliberează din funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, se arată în decizia şefului Executivului publicată în Monitorul Oficial.

Virgil Pîrvulescu era vicepreşedinte al ANAF, coodonator al activităţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. El fusese numit în funcţie pe 9 ianuarie 2019, potrivit unei decizii a premierului publicată atunci în Monitorul Oficial.

Conform declaraţiei de interese, acesta era membru al Marii Loje Naţionale din România (MLNR), asociaţie masonică care este condusă de medicul Radu Bălănescu.

Demiterea acestuia vine în contextul în care preşedintele PSD Liviu Dragnea a avertizat, miercuri, ANSVSA, Protecţia Consumatorului, Oficiul Antifraudă şi Autoritatea Naţională a Vămilor că dacă nu implementează un sistem care să oprească importurile de legume şi fructe „de contrabandă”, actualii angajaţi instituţionali vor fi înlocuiţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here