Scandal uriaș privind accesarea datelor tuturor alegătorilor din Israel dintr-o eroare de codare a site-ului

0
224

Toți cei 6,5 milioane de alegători din Israel tocmai și-au pierdut datele personale, relatează New York Times.

Numele complete, adresele și numerele cărților de identitate se află printre informațiile scurse despre fiecare alegător eligibil din țară. În unele cazuri, au fost scurse și numere de telefon.

Această breșă de securitate s-a produs printr-o vulnerabilitate a site-ului care promovează o aplicație numită “Elector”
NYT spune că un defect de codare a fost găsit pe site-ul aplicației care a permis oricui să facă clic dreapta pe site-ul web pentru a vizualiza codul sursă. În cadrul codului sursă se aflau numele de utilizator și parolele pentru administratorii site-ului.

Oricine a găsit aceste nume de utilizator și parole, s-a putut conecta pe site și descărca o bază de date cu informații despre fiecare alegător din Israel. Defectul de pe site a fost descoperit vineri de un tipster anonim care a dezvăluit vulnerabilitatea ziarului israelian Haaretz. Nu se știe dacă cineva a profitat efectiv de această vulnerabilitate… Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, nu trebuie să ai competențe de hacking. Oricine știa de eroarea codului, putea accesa datele cu câteva clicuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here