Realizatorul emisiunii “Punctul de Întâlnire”, Radu Tudor, a prezentat în cadrul emisiunii sale documentul întocmit de Marcel Ciolacu, în calitate de Președinte al Camerei Deputaților.

În cadrul acestui document, adresat Curții Constituționale, este sesizat conflictul de natura constituțională dintre Parlamentul României și Președintele României.

Argumentele aduse de PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu sunt numeroase, printre acestea se numără și dorința creării unei crize politice în scopul de a declanșa alegerile anticipate. PSD susține că nominalizarea premierului demis, Ludovic Orban, a fost făcută neconstituțional, cu premeditare, pentru a ajunge în această criză.

În Constituție, alegerile anticipate sunt un mod de a soluționa o criză de către Președintele mediator. În cazul de față, ambele criterii au fost încălcate, prin crearea unei crize politice, din partea unui Președinte care nu respectă noua majoritate parlamentară.

Ce se va întâmpla dacă CCR constată că există un conflict între Președintele României și Parlamentul României, în condițiile în care deciziile CCR nu se aplică retroactiv? Va pica Guvernul Orban 2, iar Iohannis va fi forțat să respecte decizia Curții și să accepte propunerea PSD-ProRomania, în persoana rectorului de la SNSPA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here