Profetesa Apocalipsei Climatice, Greta Thunberg, a apărut într-un videoclip la ceremonia de decernare a premiilor Oscar duminică seară, subliniind puterea filmelor documentare, explicând că documentarele despre natură au inspirat-o să își asume să pornească o “CRUCIADĂ” împotriva încălzirii globale. Acest video o înfățișa pe Greta vorbind cu David Attenborough, căruia i-a mulțumit pentru ca “i-a deschis ochii” despre presupusa gravitate a schimbărilor climatice.
Imediat după acest segment, a primit premiul pentru cel mai bun documentar, “American Factory”, produs de Michelle și Barack Obama.

În timpul discursului de acceptare a premiului Oscar, regizorul documentarului” American Factory”, Julia Reichert, a rostit celebrul slogan al lui Karl Marx, “Proletari din toate țările, uniți-vă!”, citat pentru prima dată în Manifestul Comunist.

Filmul spune povestea unei uzine abandonate a General Motors în Ohio și achiziționarea acesteia de către un miliardar chinez pentru compania sa, Fuyao Glass America. Netflix descrie acest documentar ca fiind o „operă de geniu care examinează cultura, munca și lupta de clasă și ne îndeamnă să luăm în considerare ceea ce ne unește în loc de ceea ce ne separă.” Documentarul lui Obama omite să relateze faptul că în timpul mandatului său, au fost închise cele mai multe fabrici americane.

Per total, tema discursurilor din timpul decernării premiilor Oscar a fost “lupta de clasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here