Judecătorii CAB care au analizat contestaţia Sorinei Pintea au stabilit, definitiv, revocarea măsurii arestării preventive a acesteia şi că fostul ministru va fi cercetat în continuare în stare de libertate, dar sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de fapte de luare de mită drept comision pentru acordarea unor lucrări.

Atenție, decizia judecătorilor s-a bazat pe probele, sau lipsa lor, din rechizitoriul DNA. Deci, nici măcar nu au luat în considerare abuzurile la care a fost supusă de zilele trecute. Ceea ce demontează propaganda mizerabilă a deontologilor, cum că s-ar fi folosit de boală pentru a fi eliberată. Nu, Sorina Pintea a fost eliberată și pusă sub control judiciar pentru că în dosarul instrumentat de procurorul DNA, cel care “povestește conversațiile denunțătorului”, nu există probe temeinice, care să justifice măsura arestului preventiv.

Pe scurt, se impune sancționarea judecătoarei de drepturi și libertăți care a dispus această măsură, având ACELAȘI dosar pe masă. Și, mai mult, Judecătoarea pronunțându-se cu privire la vinovată Sorinei Pintea. Se impun sancțiuni disciplinare și polițiștilor din cadrul IGPR, Arestul Central al Capitalei, pentru rele tratamente și încălcarea drepturilor omului. Totodată, întregul centru de detenție ar trebui monitorizat de acum încolo, pentru a vedea condițiile și modul în care sunt tratați oamenii arestați preventiv.

Rămâne de văzut și ce vor face PSD-istii care s-au întrecut în excluderea Sorinei Pintea din partid, într-o conferință de presă susținută de Marcel Ciolacu și Claudiu Manda, cu zâmbetul pe buze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here