Știți ce fac milițienii de la Arestul Central, adică Beciul Domnesc, în afară de a tortura și brusca femei bolnave? Amenințări cu pușcăria.


Filează de la geam, din birou, și fac mișto de cetățenii aflați acolo pentru a acționa, legal, în apărarea drepturilor omului. Inclusiv de presă:
Citez din doi milițieni șugubeți:
“Ce, domnișoară, nu și-au făcut milă de dumneavoastră să vă bage înăuntru, la căldură?”, le-am răspuns sec “Nu au onoarea să ma bage la răcoare”.
Nu mai erau așa de șugubeți după replica asta. Dar, cu alte cuvinte, mi-au sugerat că “o să-și facă milă de mine” la un moment dat și o să mă bage la “căldură”.


Alt milițian îi spunea șefului OCHR că “l-a văzut pe geam și a văzut că are ochelari de soare”. Așa ceva? Ar mai fi multe de relatat, de la țipetele deținuților care se auzeau de afară, dar na, nu avem voie să intrăm să vedem cu ochii noștri condițiile inumane de acolo, dacă nu suntem arestați.

Mai mult decât atât, pentru că am promis că voi continua povestirea, redau discuția în care Gelu Visan a fost amenințat, voalat, de către un milițian de la Arestul Central:

“Poate ne revedem domnule Vișan!”, zise milițianul.

Sigur, dar nu cum vă doriți dumneavoastră să ne revedem, domnule”, a răspuns Vișan.

La care milițianul a răspuns, râzând a moarte printre dinți , “Nu se știe niciodată, domnule Vișan!”
Gulag!

Asta se întâmplă când ajung milițienii psihopați Miniștri secretari de stat la MAI:

Acest milițian, blocat în retorica și practica anilor ’50, presărat cu mafie de Caracal, face pe victima judiciară pe unde apucă un microfon. Dar chiar el propovăduiește violența și faptele ilegale și antisociale. Gulag!