S-a vorbit despre alipirea facultății de stat, SNSPA, la rețeaua de facultăți Sorosiște, dar nu s-a vorbit deloc despre ce anume vor face facultățile cu banii primiți de la George Soros.

Miliardarul de stânga George Soros, spune că intenționează să investească un miliard de dolari pentru a înființa o universitate globală care să combată schimbările climatice și naționalismul din lume. Cele două lucruri, care, afirmă Soros într-un discurs recent la Davos, sunt „amenințări pentru supraviețuirea civilizației noastre”. De asemenea, dorește ca banii să fie folosiți pentru a lupta împotriva naționalismului, pentru că , dupa cum spune chiar el este “un susținător al granițelor deschise, iar naționalismul este dăunător pentru cauza mea” .

Potrivit organizației filantropice a lui Soros, Open Society Foundations (OSF), proiectul, numit Open Society University Network (OSUN), va „integra învățământul și cercetarea în instituțiile de învățământ superior din întreaga lume”, oferind cursuri și programe de licență comune pentru studenți de la facultăți din diferite țări, printre acestea se numără și SNSPA, facultatea de stat din București.

Președintele Open Society Foundation (OSF) este Patrick Gaspard, care a fost directorul politic al Casei Albe, in administratia președintelui Barack Obama. Înainte de aceasta, a fost vicepreședinte executiv al Serviciului Internațional al Angajaților (SEIU) din New York.

Soros speră că și alții vor dona masiv pentru crearea acestei facultăți. Momentan, finanțează doar o rețea de facultăți, în care se vor preda astfel de cursuri. Asta nu este nimic altceva decât îndoctrinare. Ba chiar reprezintă o amenințare la siguranța națională a țărilor în care studenții învață politici anti-naționale.

Ești un privat, sau o facultate privată, bravo, poți avea și promova orice fel de politică dorești pe banii tăi și din propriul profit. Dar, dacă ești o facultate de stat și primești bani de la un privat pentru a promova politci anti naționale, avem o mare problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here