“Eu nu cred că în următoare perioadă Iohannis are cum să se desprindă de PNL, pentru că PNL l-a adus la guvernare și eticheta aceasta s-a lipit ca marca de scrisoare. Nu ai cum să-l desprinzi pe Iohannis de PNL, cum nu aveai cum să-l desprinzi pe Iliescu de PSD sau pe Băsescu de PD.

Părerea mea este că Iohannis va încerca pe cât îl țin puterile să intervină în lupta internă. Pe surse, avem destul de multe informații privind relațiile tensionate dintre Iohannis și Ludovic Orban, președintele actual al partidului. E clar că Orban în momentul de față își dorește foarte mult să continue să conducă partidul, e clar că avem o tabără separată în jurul lui Cîțu, Emil Boc sau Rareș Bogdan, care să conteste această dorință a lui Orban și este foarte probabil ca Iohannis, în următoarele 6 luni de zile, să încerce din răsputeri să nu-l sprijine pe Orban și să-i pună capăt carierei politice.

Ăsta cred că va fi următorul conflict bine definit în România. Principalul joc politic pe care trebuie să-l urmărim în următoarea jumătate de an este felul în care se construiește lupta pentru putere în interiorul PNL și în care Iohannis va încerca să aibă un cuvânt de spus”, a declarat Mirel Palada, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea “Ce se întâmplă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here