Nu mai pot cu văicăreala asta proastă că, vai, l-au arătat pe Tolontan pe scări și la filtru la DIICOT. Au pățit alții, ziariști, politicieni și/sau oameni de afaceri, mult mai rău și corul de bocitoare de azi aplauda până la roșeața palmelor”, a scris Victor Ciutacu pe contul de Facebook.

„Dacă i s-ar fi pus DNA pata pe el în vremurile de aur”, a continuat Victor Ciutacu, „ajungea acolo cu mascații și, înainte de audiere, gata învinuit. Nu e deloc ok, nici la Tolontan, nici la ăilalți, nici la DIICOT, nici la DNA, dar nici diferențele de tratament nu se justifică.”

„Indiferent dacă ești plătit de stat sau de privați, indiferent dacă ești acuzat de corupție sau de formarea unui grup infracțional organizat, legislația e aceeași și garantează egalitatea de tratament și respectarea drepturilor omului. Nu e deloc plăcut să te cheme (cu mandat sau fără) la procuratură, am trecut prin asta, dar, în cazul în care audierile se desfășoară decent, nu e tragedia secolului. Da, e inconfortabil, e stresant, e stânjenitor, lumea rămâne cu impresia că sigur ai făcut ceva, că nu te-or fi chemat procurorii degeaba, dar de-aci și până la a te tăvăli ipocrit e cale lungă. Atât amar de vreme cât susții acțiunile procurorilor împotriva altora, supune-te aceluiași tratament și când te ajunge rândul. Chiar dacă te simți nedreptățit, să-ți spun o surpriză, nu ești singurul în situația asta; nici primul, nici ultimul…”, a precizat Victor Ciutacu. 

„P.S. Nu cred că Tolo i-ar fi cerut șpagă lui Băluță sau lui Goleac. Nu e atât de tâmpit s-o facă. Iar asocierea lui, într-un grup infracțional organizat, cu atârnătorul ăla milog de Mircea Marian (care nu a reușit să aducă o cameră de televiziune după el la audieri, deși anunțase preventiv că-i chemat) e rizibilă. Dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei”, a conchis Victor Ciutacu. 

Amintim că jurnalistul Cătălin Tolontan a fost chemat, săptămâna trecută, la DIICOT, pentru a fi audiat în legătură cu o plângere depusă împotriva lui de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here