Aflat la Bruxelles, Klaus Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă, iată ce a avut de spus despre numirea procurorilor șefi, în ciuda avizelor negative de la CSM:

Înainte să plec la Bruxelles, am semnat decretele de numire pentru procurori. Trei candidați mi-au fost propusi de Ministerul Justiției, după un proces foarte bine făcut si corect. A fost o competiție deschisă. După ce au fost concretizate propunerile, au fost trimise la CSM, care a avut păreri diferite. Avizul CSM mi s-a părut superficial. S-a încheiat interimatul la marile parchete, care nu le-a permis procurorilor să-și facă treaba.Selecția organizată de ministrul Cătălin Predoiu a scos la iveală 3 candidați foarte buni și asta mă mulțumește.”

Întrebat fiind de ce nu a ținut cont de recomandările MCV-ului, privind avizul CSM în numirea procurorilor, acesta a răspuns:

“Am ținut cont de ce a scris ministrul Predoiu, avizul CSM a fost superficial, vă invit să citiți singuri să înțelegeți.”

Klaus Iohannis nu a fost întrebat absolut nimic legat de OUG pe justiție, care a creat maximă îngrijorare în rândul magistraților de la CSM și din asociațiile profesionale. Am întrebat noi: https://expresnational.ro/procurorii-cu-aviz-negativ-numiti-sefi-de-iohannis/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here