Anunțul retragerii din activitate a lui Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam și fost număr unu mondial, a dus la un val de reacții din care Reuters a selectat câteva, făcând o sinteză a mesajelor transmise de personalitățile tenisului mondial.

Wimbledon, turneul la care Federer a câștigat un număr record de opt titluri, a transmis un mesaj pentru jucător.

 “Roger, de unde să începem? A fost un privilegiu să fim martori la călătoria ta și să te vedem devenind un campion în toate sensurile cuvântului. Ne va fi atât de dor să te vedem pe terenurile noastre, dar tot ce putem spune deocamdată este că îți mulțumim, pentru amintirile și bucuria pe care le-ai oferit atâtor oameni.”

Juan Martin Del Potro

“TE IUBESC, Roger. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru tenis și pentru mine. Lumea tenisului nu va mai fi niciodată la fel fără tine.

Andy Roddick, care a pierdut finala de la WIMBLEDON din 2009 în fața lui Federer

“Noroc, Roger. Mulțumesc pentru amintirile împărtășite, prietenul meu. A fost o onoare să împărtășim timp/experiențe pe cele mai consacrate terenuri din sportul nostru. Să nu mai fii un străin. De asemenea, pare a fi un moment bun pentru a începe antrenamentele pentru Wimby (Evident, glumesc).”

Roland Garros

“O sursă de inspirație pe teren și în afara lui. Mulțumim, Roger.”

Laver Cup

“Felicitări pentru o carieră competițională transcendentală. Îți mulțumim că ai fost o sursă nesfârșită de inspirație.”

Denis Shapovalov

“Un model pentru mine și pentru mulți alții!!! Mulțumesc pentru tot, Roger. A fost un privilegiu să împart terenul cu tine!!!”

David Ferrer, fost număr trei mondial

“Cea mai tristă zi din tenis. Mulțumesc, domnule Federer.”

Gary Lineker, fost fotbalist și prezentator TV

“A fost una dintre marile plăceri ale vieții să te urmăresc jucând. Ai adus atâta bucurie pentru atât de mulți. Mult noroc în tot ceea ce va urma.”

Judy Murray, mama lui Andy Murray

“Sfârșitul unei epoci magnifice.”

Nadal despre retragerea lui Federer: “Mi-aș fi dorit ca această zi să nu fi venit niciodată…”

Poate cel mai mare rival al său în teren, dar și unul din cei mai buni prieteni, în afara lui, spaniolul Rafael Nadal a scris un mesaj emoționant în mediile sociale.

“Dragă Roger, prietenul și rivalul meu.

Mi-aș fi dorit ca această zi să nu fi venit niciodată… este o zi tristă pentru mine personal și pentru sportivii din întreaga lume. Ți-am spus-o când am vorbit și acum a venit.

A fost o plăcere, dar și o onoare și un privilegiu să împart toți acești ani cu tine, trăind atât de multe momente extraordinare pe teren și în afara lui.

Vom avea multe alte momente de împărtășit împreună în viitor, mai sunt multe lucruri de făcut împreună, știm asta.

Deocamdată, îți doresc cu adevărat toată fericirea alături de soția ta, Mirka, de copiii tăi, de familia ta și să te bucuri de ceea ce ai în față. Ne vedem la Londra, la @lavercup.”

Cei doi vor juca alături săptămâna viitoare, în echipa Europei, la Laver Cup, competiție în care vor întâlni reprezentativa continentului american, și în care cel mai probabil îi vor avea alături pe Novak Djokovic și pe Andy Murray.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here