Conform anunţului Administraţiei Prezidenţiale, au fost invitaţi, astăzi, reprezentaţii PNL, de la ora 15.00, ai USR de la ora 16.00, cei ai PMP de la ora 16.45, la 17.30 – UDMR şi la 18.15 – grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegaţiile PSD şi ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. Preşedinţia a mai precizat că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Reprezentanţii USR au anunţat că din delegaţia partidului care va merge la Palatul Cotroceni vor face parte: Dan Barna, Cătălin Drulă, Stelian Ion, Cristian Ghinea şi Vlad Botoş.

La rândul său, Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că delegaţia PSD care va merge, vineri, la consultările de la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema situaţie în justiţie, va fi formată din trei social-democraţi, precizând că joi va fi anunţată componenţa acesteia.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenţi la Palatul Cotroceni.

Referitor la anunţul preşedinţilor PSD şi ALDE, Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că neparticiparea acestora la consultări i se pare un lucru „de-a dreptul ciudat”, însă nu obligă pe nimeni să se prezinte la Cotroceni.

Totodată, pe 1 aprilie, şeful statului a anunţat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”.

La patru zile distanţă, şeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes naţional care urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here