Cele două aeronave militare din dotarea Forţelor Aeriene Române, C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, şi C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, s-au întors sâmbătă pe Aeroportul Otopeni.

Cele două aeronave au plecat spre Atena miercuri pentru a sprijini forţele de intervenţie elene în lupta cu incendiile scăpate de sub control.

“Aeronava C-27 J Spartan a efectuat, în perioada 24-27 iulie, pe timpul dislocării în Grecia, misiuni de stingere a incendiilor, conform planificării Centrului de coordonare elen, în regiunile Attica şi Insula Creta. Cele două aeronave militare au fost deservite de un detaşament de aproximativ 20 de militari – piloţi, personal navigant şi personal auxiliar, sub comanda căpitanului-comandor Florin Ianculescu. Armata României a intervenit în sprijinul autorităţilor de la Atena în gestionarea situaţiilor de urgenţă din zonele afectate de dezastrele naturale, ca urmare a solicitării autorităţilor elene transmisă prin portalul informaţional CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecţie civilă al UE” ,   a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here