Câinii de pază de la Caracal

0
734

Vă spun sincer, am fost o singură dată la Caracal, și am stat două ore în total, pentru a trage niște cadre la “Casa ororilor”. Până să ajung acolo, am trecut cu mașina pe lângă primărie și indivizii care “tranzitau” pe acolo, erau orice, numai funcționari publici, sau consilieri, nu erau.

Practic, nu era nicio diferență între peștii din Bari și Roma și cei care intrau pe acolo, cu privirea în nșpe părți, de parcă făceau ceva ilegal, nu intrau la Primăria din Caracal.În fine, am zis “Bă, așa or fi oamenii pe aici, în landul lui Dincă”.

Mergem mai departe, la sediul poliției, de unde iese repede un milițian și ne spune “nu aveți voie să filmați oamenii care intră, da?”. Având, încă, respect față de instituții și de uniformă, am zis bine, am tras două cadre și ne-am pregătit sa plecăm mai departe, atunci am observat că, aceiași indivizi dubioși de la Primărie, tranzitau și sediul poliției.

Ajungem la” casa ororilor”, care părea, mai degrabă, un monument de patrimoniu protejat prin lege. Nu am înțeles nici până în ziua de azi de ce acel imobil este sub sechestru, că doar nu i-au pus casa lui Ted Bundy sub sechestru. Am stat acolo 30 de minute, față de tele-investigatorii care au stat cu ZILELE și am surprins o cameră de supraveghere montată pe casă, care bătea fix în curte și în poartă. Nu era montată de autorități și nici nu era nouă. Era o încropeală, dar gândită profi, genul de cameră care se folosește de politie pentru a transmite imaginile în timp real către centrul de comandă. Am pozat-o și nu am primit vreo explicație până astăzi din partea autorităților, cu privire la prezența și scopul acelei camere. Ne-a abordat și un domn care lucra la atelierul auto de vizavi și ne-a spus, direct, că “toată lumea știa de Dincă și de business-ul lui!” și ne-a rugat să nu-l filmăm că are familie.

Acum, vă întreb, dragi degrabă-păzitori-de-Caracal, dragi tele-investigatori, cum dracu’ NU ați aflat, în toate aceste luni, de ceea ce se întâmpla în SEDIUL PRIMĂRIEI?

Cum de nu ați știut de minorele care dispăreau pe capete în continuare, având zona sub observație, după cazul Caracal? Cum de nu ați observat cine intră în instituțiile publice, daca tot vă place să speculați? Cum de nu ați vorbit, sub acoperire, cu localnicii, care au acoperit această rețea ani de zile? Ce ați păzit acolo, măi, câini de pază ai democrației?

Autoritățile știu că sunt consumatoare și, implicit, implicate în acest caz, dar voi? Ați speculat emoțiile unora și dorința de parvenire a altora și aia a fost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here