Al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei a fost adoptat de către Comisia Europeană (CE), acesta adăugă aurul rusesc pe lista de importuri interzise în UE și modifică unele restricțiile deja în vigoare pentru a evita îngreunarea exporturilor de alimente.

„Pachetul de ‘menținere și aliniere’ adoptat clarifică o serie de dispoziții pentru a consolida securitatea juridică pentru operatori și punerea în aplicare de către statele membre. De asemenea, acesta aliniază în continuare sancțiunile UE cu cele ale aliaților și partenerilor noștri, în special în cadrul G7. Este important faptul că pachetul reiterează poziția fermă a Comisiei de a proteja securitatea alimentară în întreaga lume”, subliniază comunicatul Comisiei Europene.

„Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei continuă fără încetare. Prin urmare, propunem astăzi să înăsprim sancțiunile noastre dure împotriva Kremlinului, să le aplicăm mai eficient și să le prelungim până în ianuarie 2023. Moscova trebuie să plătească în continuare un preț ridicat pentru agresiunea sa”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here