Elevii români ocupă locul 3 la Olimpiada Internațională de Geografie, cu 4 medalii, din care 2 de aur.

Olimpicii români au cucerit patru medalii și locul al treilea în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie, desfășurată în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Național Geografic Francez (CNFG), anunță ministrul Sorin Cîmpeanu .

În urma parcugerii a trei probe de concurs (teoretică, practică și un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Național Iași) și Radu-Andrei Brădățeanu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) au obținut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) – o medalie de argint și Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea) – o medalie de bronz.

„Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului și valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziția a 3-a în lume și a doua în Europa, pe primele două poziții clasându-se Singapore și Lituania.
Din punct de vedere logistic, participarea în sistem online a fost asigurată de Inspectoratul Școlar Județean Iași și a fost precedată de un stagiu intens de pregătire, tot la Iași, sub îndrumarea profesorilor Cornelia și Dorin Fiscutean. La ediția din acest an s-au înscris 209 elevi din 54 de ţări”, a notat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here