”Joi, 7 octombrie, de Ziua Internațională a Muncii Decente, o provocăm pe Raluca Turcan să trăiască și ea cu salariul minim! De ce această acțiune? Raluca Turcan a anunțat că formula de creștere a salariului minim pe termen lung nu ia în calcul valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent.


Este atât o încălcare a legii 174/2020 care prevede corelarea salariului minim cu valoarea coșului minim de consum, dar și a principiilor europene pentru dreptul la un trai decent al tuturor angajaților.


Este un abuz de putere și o intenție clară a guvernanților să mențină cât mai jos nivelul de trai al angajaților pe salariul minim, pe termen nedefinit.

Unde și la ce oră ne vedem? Ne strângem la Ministerul Muncii, strada Demetru I. Dobrescu 2-4, la ora 9:45 și vom protesta până la ora 11:00.

Vom păstra distanțare socială și vom respecta normele în vigoare pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19”, au transmis organizatorii protestului de la Declic.

Guvernul a decis cu cât va crește salariul minim din 2022

Guvernul a decis că salariul minim va crește de la începutul anului viitor. Majorarea va fi cu aproape 11 procente.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunțat la finalul ședinței de Guvern de luni că salariul minim va crește din 2022.

Decizia Guvernului este ca majorarea să fie cu aproape 11 procente. Astfel, salariul minim va ajunge la 2.550 de lei, iar un angajat va primi un salariu net de 1.524 de lei, cu peste 130 de lei mai mult decât în prezent.

„Este o majorare cu aproximatix 130 de lei net, impactul va fi asupra a 1.160.000 de oameni”, a declarat ministrul Muncii Raluca Turcan.

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este 2.300 lei lunar. Acest lucru înseamnă că un salariat câștiga „în mână” 1.386 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here