Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, deputatul Daniel Zamfir îi cheamă pe liberalii de la Sectorul 1 la mobilizare pentru referendumul de demitere a primarului Clotilde Armand:

„ZOE, FII BĂRBATĂ!

Curaj liberalilor!

Ziceți că e un dezastru Clotilde? Păi, nu a fost candidatul vostru?

Știu, aveți o mare problemă!

Dar aveți și o ieșire! Hai la referendum!

Dincolo de faptul că o țară întreagă a văzut fraudarea alegerilor, voi, care ați făcut numărătoarea paralelă știați de atunci că Armand a pierdut alegerile! Ați ales să fiți complici.

Mai aveți un dram de onoare? Haideți să declanșăm referendumul să-și aleagă locuitorii Sectorului 1 un primar LEGITIM!

P.S.Aveți ocazia să vă puneți, de data asta, candidat liberal, așa cum v-a promis #echipacastigatoare

#hailareferendum #sector1

#faraAbuzuri“, a transmis Daniel Cătălin Zamfir pe Facebook.

Burduja o face praf pe Clotilde Armand: E fără precedent!

“Dincolo de haos, procese și lipsa proiectelor, sectorul 1 este într-o criză administrativă fără precedent”, apreciază Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1.

Iată comunicatul transmis de către PNL Sector 1: 

“La o lună distanță de începutul anului școlar, cu ZERO lei investiți în școlile din sector, cu nici 5% execuție bugetară la capitolul investiții la șase luni, primarul Clotilde Armand continuă singurul lucru pe care îl face cu pasiune și consecvență: scandalul. În lupta ei permanentă cu toată lumea, primarul sectorului 1 uită că are o comunitate de administrat, ale căror nevoi cresc de la o zi la alta, în lipsa unei viziuni pe termen mediu și lung. 

Scandalul privind salubritatea, escaladat public la un nivel nemaiîntâlnit, dar tratat cu o lipsă crasă de profesionalism în realitate, continuă să fie principala preocupare a primarului, chiar și din vacanță. În ședința extraordinară de Consiliu Local convocată astăzi, unicul punct de pe ordinea de zi se referă la procesul cu operatorul de salubritate în care instanța a dat o lecție de drept avocatului primarului Armand, plătit din greu din bani publici. 

„Ca să clarificăm înainte ca primarul să anunțe victorios pe Facebook că a mai înfrânt și astăzi o bucată de mafie, vă anunțăm că grupul consilierilor PNL va vota pentru mandatarea primarului să reprezinte Consiliul Local, ca de fiecare dată, cu o serie de amendamente care aduc în legalitate proiectul de HCL. 

Ipocrizia maximă a primarului este că solicită abia acum împuternicirea Consiliului Local, deși a demarat peste 20 de procese în instanță pe tema salubrizării fără informarea Consiliului. Ori doamna avocat Trandafir nu a știut ca trebuie sa solicite aceasta împuternicire, iar atunci este incompetentă și trebuie sa plece acasă, ori a știut și a ignorat cu buna știința, deci e în echipa cu “mafia”, după cum afirma primarul Armand. 

PNL a lucrat cu o echipă de juriști foarte buni, voluntari (nu plătiți regește din bani publici), să ne asigurăm că mandatarea se face în litera legii, pentru a evita eventuale prejudicii care să fie plătite tot din banii cetățenilor. Iar cu această ocazie, o somăm public pe Clotilde Armand să angajeze avocați competenți, să lase instanța să își facă treaba și să se ocupe de lucrurile pentru care a fost votată. Pentru început, ar trebui să explice public cum a pregătit școlile din sector pentru noul an școlar. Vă spunem noi: nu a făcut NIMIC. Iar lista de probleme este foarte lungă”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1. 

Tot în ședința de astăzi grupul PNL va aborda și o altă dovadă a lipsei totale de profesionalism din echipa primarului Armand: mesajul recent prin care anunța victorioasă că a interzis accesul consilierilor locali în anumite birouri. O postare penibilă, dacă nu ar fi sfidătoare la adresa tuturor cetățenilor sectorului 1. 

Îi solicităm doamnei primar și echipei sale de comunicare să citească totuși codul administrativ înainte de a face astfel de afirmații. Legea e lege pentru toată lumea. Nu există relații de subordonare între Consiliul Local și Primar. Drept urmare, primarul nu poate da ordine sau dispoziții consilierilor. Ambele sunt autorități publice și rezolvă treburile publice, în condițiile legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here