“Mă simt foarte prost pentru Paul Manafort”, a declarat Donald Trump miercuri, sosind în Virginia de Vest pentru o întrunire politică. “Nu mă implică”, a spus el.

“Nu are nimic de-a face cu implicarea rusească, vom continua vânătoarea de vrăjitoare”, a adăugat Trump.

Paul Manafort, fostul şef de campanie al preşedintelui american Donald Trump la alegerile din 2016, a fost găsit vinovat pentru opt fapte de evaziune fiscală, fraudă bancară şi ascunderea unor conturi ca parte a investigaţiei privind interferenţa Rusiei în alegerile din 2016, informează postul CNN.

Fostul şef de campanie este acuzat de 18 infracţiuni, printre care fraudă bancară, evaziune fiscală si ascunderea unor conturi bancare din străinătate în primul caz adus în instanţă de către consilierul special Robert Mueller, ca parte a investigaţiei privind interferenţa Rusiei în alegerile din 2016. Manafort a pledat nevinovat la începutul procesului.

Procesul are implicaţii majore pentru viitorul anchetei lui Mueller. Trump a numit în mod repetat procesul o “vânătoare de vrăjitoare”, deoarece nu s-au găsit dovezi ale implicării ruseşti în campania sa, iar aliaţii săi de la îşi Casa Albă spun că această comisie specială ar trebui să încheie activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here