Economistul Vlad Voiculescu habar n-are ce înseamnă gratuitate

0
387

“Îți cumperi un bilet anual și circuli gratis, că e gratis, odată ce ai dat bani.”

Vlad Voiculescu, candidat la Primăria Bucureștiului din partea partidului PLUS face o afirmație halucinantă. Cu atât mai mult cu cât vine din partea unui economist.

” Îți cumperi un bilet anual și circuli gratis, că e gratis, odată ce ai dat bani. În Viena costă de patru ori mai mult să călătorești cu bilete pe care le cumperi în aceeași zi față de biletul pe care ți-l cumperi anual. De ce? Tocmai ca să te facă să-ți cumperi un bilet anual și să te gândeșți dimineața: Ce fac? Mă duc și stau să caut loc de parcare, mă duc și cheltuiesc bani cu mașina pe benzină și așa mai departe sau mă duc gratis, că e gratis, odată ce ai dat bani a spus Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei, pentru Europa FM.

Dacă ar fi să urmărim logica domnului Vlad Voiculescu, noi, toți, folosim gratis curentul electric, gazele, serviciile de telefonie mobilă, până când ne vine factura. După ce plătim factura, iar le folosim gratuit.

Lăsând la o parte comparația nefericită, nu ai cum să nu te întrebi, de unde până unde această apetență pentru „gratuități” din partea unui partid care se revendică a fi, cel puțin, de centru-dreapta?

Poate că a vrut să fie inovativ, poate încă își caută tema de campanie, până atunci, noi îi recomandăm sloganul de dreapta: „Circulă gratis pe banii tăi!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here