Declarații Florin Cîțu, după ce s-a vaccinat cu a treia doză:

– majoritatea covârșitoare a celor care se îmbolnăvesc sunt persoane nevaccinate, e presiune mare pe spitale

– obiectivul era legat de numărul de doze pe care le puteam avea (n.a. – întrebat despre eșecul campaniei de vaccinare și obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie). era legat de numărul de doze pe care puteam să îl avem pentru a vaccina persoanele. Implicit spuneam că vom avea în România dozele respectivele. Ne uităm acum și m-am uitat și la protestul de ieri, protest cinic, în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate și vedem că avem multe explicații. Unul dintre ele este că avem un partid în România și avem o mișcare susținută și de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au un mesaj antivaccinare”, spune Florin Cîțu, întrebat de ce obiectivul pe care l-a anunțat în primăvară nu a fost atins

– Trebuie să înțelegem că trebuie să promovăm mai mult mesajele pro-vaccinare. Este responsabilitatea noastră să ne vaccinăm. Ne protejăm pe noi, familiile noastre, îi protejăm pe cei apropiați.

Premierul a subliniat că protestul de ieri a fost unul cinic în contextul în care s-a desfășurat în ziua cu cele mai multe vaccinări.

– vom asigura resurse necesare ca toți cei care vor avea nevoie de îngrijiri medicale să beneficieze de condiții cât mai bune. Sunt tot mai mulți oameni care sunt vaccinați și respectă regulile și se întreabă de ce trebuie să plătească ei pentru ceilalți

– ar ajuta ca liderii politici să se dezică total de cei care au campanii anti-vaccinare. Nu am văzut asta încă

– mă aștept să fi fost date amenzi la protestul de ieri, nu avem numărul încă

– campania de vaccinare sa revitalizat. Tot mai multe persoane se vaccinează. E singura soluție

– vom avea o anchetă în care vom vedea dacă a fost pregătit valul 4

– 

Știrea inițială

—–

Prim-ministrul Florin Cîțu va primi astăzi, la ora 11.00, doza de rapel (booster) împotriva Covid-19, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Amintim că pe data de 2 februarie, Florin Cîţu s-a vaccinat cu doza de rapel împotriva COVID-19.

Premierului i-a fost administrată prima doză de vaccin contra COVID-19 pe 16 ianuarie la Centrul din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here