Google va traduce și transcrie conversațiile în timp real

0
397

         Gigantul de căutare a prezentat  funcția pentru telefonul mobil la un eveniment de inteligență artificială din San Francisco.

Marți, Google a dezvăluit o noua optiune care le va permite oamenilor să își folosească telefoanele pentru a transcrie și traduce o conversație în timp real într-o limbă pe care nu o vorbesc. “Instrumentul va fi disponibil pentru aplicația Google Translate în următoarele luni“, a declarat Bryan Lin, un inginer din echipa de traducere.

 În prezent, funcția este testată în mai multe limbi, inclusiv spaniolă, germană și franceză. Lin a spus că traducerea va avea loc pe serverele Google și nu pe dispozitivele oamenilor.

 Gigantul de căutare a anunțat aceasta functie în cadrul unui eveniment de presă din San Francisco, unde compania a arătat alte proiecte de inteligență artificială, inclusiv inițiative în domeniul tehnicii medicale.

  Google a făcut un mare progress în tehnologia limbajului natural. Anul trecut, compania a introdus un mod de interpretare pentru Google Assistant, care permite oamenilor să vorbească înainte și înapoi, în două limbi diferite. Instrumentul a fost disponibil la început doar pe ecranele inteligente, dar luna trecută Google a adus funcția pe telefoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here