Miercuri, va avea loc la Palatul Parlamentului, întâlnirea Delegaţiei Permanente a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). Cu această ocazie vor fi prezentate modificarile aduse programului de guvernare și se vor stabili priorităţile legislative ale ALDE pentru prima sesiune parlamentară ordinară a anului 2018.

Călin Popescu-Tăriceanu, şeful Senatului și președintele ALDE a declarat că îşi doreşte o minimă intervenţie a statului în economie pentru anul 2018 şi că din programul de guvernare au fost eliminate unele taxe.

“Am discutat şi cu doamna Dăncilă şi cu viitorul ministru de Finanţe. Ne dorim pentru anul 2018 o politică fiscală care să fie una nonintervenţionistă, deci o minimă intervenţie a statului în economie. Economia merge bine. E o abordare foarte liberală cea pe care v-o enunţ. Economia trebuie lăsată să funcţioneze fără o prea mare intervenţie a statului. Nu sunt prevăzute taxe sau impozite (noi – n.r.) pentru anul 2018”, susținea dnul Tăriceanu.

“Doamna Dăncilă a menţionat trei lucruri care sunt scoase din programul de guvernare. Primul vi l-am menţionat şi eu – este vorba de cunoscuta taxă de solidaritate. A doua este taxa pe E-uri. Vorbim despre aditivii din alimente. Punctul de vedere al domniei sale a fost că mai degrabă favorizează o legislaţie care să interzică E-uri care sunt nocive”, mai declara președintele ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here