Ultimă oră!! Informații obținute de la sursă cadru medical din spital: “Domnul Cosinschi este managerul spitalului, se pare ca si el are coronavirus, de asemenea doctorita Posa, dr. Cozma și câteva asistente.Se pare ca un pacient care a fost internat la Suceava, a fost externat, a venit acasa, i s-a facut rau, a fost internat aici si asa a ajuns virusul.”

Ultimă oră!! “Cadrele medicale care asigură liniile de gardă la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc au transmis joi, 26 martie, o adresă scrisă către Direcția de Sănătate Publică Suceava, precum și către Instituția Prefectului Județului Suceava.Această adresă vine după ce, trei cadre medicale de la spital, (doi medici de pe secția Medicină Internă și asistenta șefă a compartimentului CPU) au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.Medicii și cadrele medicale doresc să afle care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze și în ce fel poate continua activitatea spitalului, în condițiile în care majoritatea personalului a fost contact direct cu cei care sunt astăzi confirmați.Totodată, se dorește clarificarea situației pacienților care se află în aceste momente în spitalul de la Câmpulung Moldovenesc și se aduce în atenția celor două instituții faptul că destul de multe cadre medicale sunt deja simptomatice.”

Două persoane din rândul personalului medical de la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc au fost depistate cu noul coronavirus, din întâmplare, susține managerul instituției.

Concret, este vorba despre un medic angajat în cadrul Secţiei Medicină Internă și o asistentă de la Unitatea de Primiri Urgențe.

„ Absolut întâmplător au fost identificate. Spun asta pentru că erau cu simptomatologi comune, chiar și eu eram la fel. Sunt răcit. Nu avem idee de unde au putut lua acest virus. Suntem indignați că nu avem teste și nu putem să știm cine este infectat. De două sătămâni facem referate și solicitări, iar directorul economic vi le poate și centraliza. Nu am primit niciun echipament. Acum, personalul se protejează cu echipamentele primite din donații”, a declarat pentru SuceavaLive, managerul interimar al Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Adrian Cosinschi.

Acesta recunoaște că cea mai mare problemă în acest moment sunt testele pentru că, altfel, nu poate știi ce să facă cu medicii de aici.„ Dacă faci testul, știi despre ce este vorba. Altfel, se va umple tot spitalul. Deocamdată, vom dezinfecta secția, vom izola pacienții, care sunt puțini. Noi n-am știut că cineva din colectivul nostru este infectat și am lucrat ca și până acum”, a mai spus Adrian Cosinschi.În încheiere, managerul spitalului din Câmpulung Moldovenesc face apel la sprijin pentru a-și putea testa medicii, altfel riscând să închidă și spitalul care are un singur medic anestezist.

Iată si apelul disperat al unui cadru medical din acest spital:

“PENTRU TOTI CEI DIN LISTA MEA DE PRIETENI…. Ajutati-ne sa facem rost de teste pentru Spitalul din Campulung Moldovenesc. Avem deja cazuri confirmate intre cadrele medicale. Va rugam sa ne implicam pentru a nu se repeta situatia spitalului din Suceava. De unde am putea comanda, face rost, orice solutie este binevenita. Haideti sa incercam sa ajutam!!! Va multumesc frumos!!!”

Două cadre medicale de la spitalul din Câmpulung Moldovenesc AU coronavirus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here