PNL solicită Partidului Social-Democrat să renunţe la susţinerea lui Şerban Nicolae pentru şefia Senatului, pentru a nu decredibiliza Parlamentul și Partidul, liderul social-democrat fiind considerat unul dintre „cei trei muşchetari anti-Justiţie”: „PSD reuşeşte, prin propunerea lui Şerban Nicolae drept candidat al partidului pentru preşedinţia Senatului, să înregistreze o premieră naţională negativă: decredibilizarea Camerei superioare a Parlamentului.Afirmăm cu toată convingerea că, ultima decizie a PSD în ceea ce priveşte Senatul, riscă să genereze consecinţe dezastruoase pentru activitatea instituţiei, precum şi temeri justificate că este un atentat planificat pentru a sabota imaginea acestui corp legiuitor în ochii opiniei publice”, se arată într-un comunicat al PNL.

Faptul că PNL se opune numirii lui Șerban Nicolae la șefia Senatului, devenind al doilea om în stat, nu este de mirare. Nu mă miră nici motivele invocate. Ceea ce mă intrigă, însă, este faptul că PNL își permite să sfătuiască PSD-ul și, culmea, se pare că sunt ascultați.

Votul pentru numirea lui Șerban Nicolae trebuia să aibă loc astăzi în Senat, însă votul a fost scos de pe ordinea de zi. Deci, se confirmă ceea ce afirmasem ieri: se amână votul până după Congresul de sâmbătă. După Congres, noua conducere, văzându-se cu sacii în căruță, plănuiește să numească pe altcineva în funcția de Președinte al Senatului. Acestea sunt informațiile vehiculate și parțial confirmate, faptic, de către mai multe surse din partid.

Întrebarea este “Ce va face PSD?”

Va face blat cu PNL, pentru a vota un candidat PNL la Senat, sau PNL-ul va vota un candidat PSD?

Oricare ar fi calculele, se întrevede sabotarea numirii lui Șerban Nicolae, deși a câștigat votul democratic al senatorilor PSD. Și, se pare, că cele două partide și-au dat mâna pe această temă. Mai mult decât atât, USR a avut aceeași reacție ca PNL, cu privire la candidatura lui Șerban Nicolae: “Simpla numire a lui Șerban Nicolae drept candidat la cea de-a doua funcție în stat ne demonstrează cinismul acestui partid total corupt, rupt de ce înseamnă binele românilor. Șerban Nicolae este întruchiparea a tot ceea ce înseamnă vechea clasă politică din România, apărătoare a corupților și a furtului din banul public, interesată doar de privilegii personale și de clasă, interesată să controleze justiția și sistemul de promovare în funcțiile publice. Alegerea lui Șerban Nicolae în funcția de Președinte al Senatului ar echivala cu aducerea lui Liviu Dragnea de la Jilava și înscăunarea lui, iarăși, la Camera Deputaților”, declară liderul de grup senatorial al USR.

Ambele partide folosesc aceeași retorică, ” este o rușine pentru partidul social democrat și pentru instituția Parlamentului României”. De când le pasă lor de credibilitatea PSD-ului, de când au devenit atât de grijulii? De când a fost desemnat Șerban Nicolae drept candidatul PSD la șefia Senatului. Coincidență?

După cum spuneam mai sus, nu este șocantă reacția celor două partide de dreapta, ci lipsa de reacție, de susținere, din partea partidului din care senatorul Șerban Nicolae face parte. Conform statutului PSD, toți membrii și activiștii de partid trebuie susținuți in spațiul public, mai ales atunci când vorbim de ocuparea unei funcții atât de importante, ori, acest sabotaj este echivalentul unei excluderi din partid și creează un precedent periculos pentru toți membrii PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here