Este din ce în ce mai neclar dacă Liviu Dragnea fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, sau la moarte.

În ultimele zile au fost temperaturi sub pragul de îngheț în Capitală, iar acest lucru s-a resimțit și în închisoarea în care este încarcerat Liviu Dragnea. Fostul șef al PSD s-a plâns conducerii din închisoare că suferă de frig în celulă, ba chiar că a fost lăsat să înghețe în detenție.

În plus, acesta suspectează că ar fi vorba despre “rea credință”, din partea personalului din Penitenciarul Rahova. Se pare că doar în celula lui ar fi fost semnalată lipsa căldurii. Liviu Dragnea a trimis o scrisoare către comandantul din închisoare, invocând condițiile inumane din penitenciar.

În urmă cu câteva săptămâni, la Antena 3, se vehicula ideea că ar fi fost “mutat la ploșnițe”, adică într-o celulă infestată cu ploșnițe. Dar avocata sa, Flavia Teodosiu, nu a dorit să comenteze subiectul, spunând că aceste lucruri îi afectează imaginea publică. Eu sunt de părere că tăcerea, atât în cazul acesta, cât și în alte cazuri care relevă condițiile inumane din penitenciare, înseamnă complicitate.

Iată comentariul europarlamentarului român, Rareș Bogdan, la aflarea veștii despre tratamentul inuman și discriminatoriu la care este supus un cetățean al României:

Voi lăsa cititorii să se pronunțe asupra tonului folosit de un demnitar al țării, demn de un torționar si nu de un europarlamentar. Eu mă voi referi strict la “facts” și anume că Gabriela Firea, la care face acesta referire prin sintagma “protejata matale”, nu este în relații bune cu Liviu Dragnea, de aproximativ doi ani. Sigur, Liviu Dragnea poate fi “acuzat” de faptul că a promovat-o politic pentru a ocupa funcția de Primar General. Totodată, Rareș Bogdan ar trebui să ne spună exact de câți bani de la DGASPC Teleorman a beneficiat Dragnea și pentru cine au lucrat cele 2 angajate.

Cazul lui Liviu Dragnea nu este unul singular. Un alt caz celebru de om executat în închisoare este cel al judecătorului Stan Mustață. Acesta era grav bolnav de cancer și avea blocaj renal, dar cu toate acestea, Mustață a fost transferat la 2 noaptea de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Giurgiu, murind la scurt timp dupa. Acest caz denotă lipsa de umanism a judecătorilor care încalcă dreptul la viață și cred că un deținut trebuie să moară după gratii. Mai putem aminti cazul lui Dan Adamescu, omul de afaceri care a murit de septicemie, fiind transferat mult prea târziu la spitalul Penitenciarului.

Mi-aș dori să văd o anchetă din partea Ministrului Justiției cu privire la aceste întâmplări și la acuzația pe care o face Liviu Dragnea la adresa conducerii penitenciarului Rahova. Doar am văzut că se poate, am văzut cât de repede s-a sesizat Ana Birchall și a cerut anchetă privind permisia de o zi acordata lui Dragnea.

Putem presupune că primul om confirmat ca fiind infectat cu Coronavirus va fi descoperit la Penitenciarul Rahova, în celulă cu Liviu Dragnea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here