Fosta şefă a DNA a fost chemată, joi, la Parchetul General, pentru a fi audiată de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor în dosarul în care Kovesi este suspect.

În privinţa acestui dosar, Laura Codruţa Kovesi a acuzat, recent, că sunt multe “coincidenţe”, una fiind data la care este chemată la audieri, care coincide cu o şedinţă din Parlamentul European ce vizează concursul pentru şefia Parchetului European.

“E clar că această chestiune cu dosarul penal, sunt multe coincidenţe. S-a început următirea penală când am plecat la Bruxelles, coincidenţă- sunt citată în 7 martie, când va fi luată o decizie în Parlamentul European. O să vedem cât de mult afectează. Ceea ce a ţinut de mine eu am făcut, din punct de vedere al tehinicii profesioniste eu treaba am terminat-o. Acum este o decizie politică. Această decizie politică nu am determinat-o eu sau alt candidat, ci a fost o decizie stabilită prin regulament”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa Fm.

În acest dosar, Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Nicolar Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa din Indonezia.

Totodată, Laura Codruţa Kovesi candidează şi la şefia Parchetului European, iar ea a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE după audierea de la finele lunii februarie, şi anume, 26 de voturi. Următoarele etape vor fi decise în Conferinţa Preşedinţilor din 7 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here