Facebook e mai sărac, mai trist, că pentru putinişti n-a venit narativu’ nou.

Se lucrează…

Adică pozele lu’ Putin sunt nasoale rău, cu hamaşi şi coreeni atomici în cadru, e prea de tot, trebuie făcut ceva.

Plus că Vestul ii face zob pe ăştia peste tot.

Xi a trimis porumbelu’ la americani, dă şi el o fugă, ca să fie clar că domină treaba, arabii fug de Iran, pe străzi nu mai sunt miliarde de manifestanți, că au rămas doar treizeci, care si-aia iau bătaie prin toate piețele, Japonia si Coreea sunt mega jucători şi sunt tot cu Vestul, că doar nu era să fie cu China, India zice că deşi s-a brixat n-are pe noptieră poza cu chinezu’, aşa că ar mai fi putut ieşi la atac doar Africa de Sud, dar stai!, 90% dintre oamenii de pe planetă nu ştiu sigur pe unde-i țara aia, deşi numele e explicit.

Lumea la grătar, în parc, pe Netflix, s-a sleit şi criza asta, deşi oameni nevinovați mor tot cu miile.

 De Ucraina n-a mai vorbit nimeni şi nici n-o sa mai vorbeasca.

E greu să incālzesti mediatic vreo ciorba.

S-a putut trăi şi fără slava…

Ucrainenii vor fi consolați, că situația globală, că moral şi concret au câştigat 50%, că efortul, banii, avem şi noi problemele noastre, nici voi n-ați luptat cum trebuie, că dacă erau românii îi făceau praf, lasă că până la urmă e bine aşa, mai vedem anii viitori, îi sancționăm pe nenorociți, hai în Nato că n-au curaj să facă nimic, mai mici şi mai puternici, şi-aşa aia nu era a voastră…

Rusia a avut cea mai rapidă călătorie din istorie: din putere planetară a ajuns în lumea a patra, mult mai puțin respectabilă decât Congo.

S-a dovedit că în ultimii ani a fost şmecheră doar pe prosteală, exact cum e China şmecheră că produce Versace, Adidas si iPhone.Dom’le, avem avionu’ care dă impulsu’ ăla de la care vă cad sistemele de navigatie, plus racheta cu viteza luminii şi grenada cu vodka.

Pe bune?

De aia iei drone făcute în curtea unui iranian, printre cotețe?

De aia iei gloante de la coreeanu’ atomic şi gelat?

De aia te scremi cu unii care ti-au omorât aproape jumătate de milion de tineri, cu cinci containere pe sāptāmână primite din occident?

De aia te faci preş pe unde poți, cerşind milă şi sprijin de la o putere regională, cu care schimbi tu ordinea mondială?

Ai schimbat-o, da’ ete că a rămas la fel, cu mențiunea că “aliații” pe care credeai că-i ai au dat fuguța la cerut iertare.

Occidentul s-a dublat, că de azi conține şi toate țările arabe dezvoltate, plus Japonia şi Coreea, la care se va alătura şi India.

“Lumea mare” a rămas mică.Occidentul a adus tot progresul social, cultural si tehnologic din ultimii cinci sute de ani.

Occidentul nu mai poate fi invins, fiindcă a inconjurat planeta, e deja mod de viata, că şi bricşii se uită la aceleaşi filme, tot Mercedes vor, tot cu Nike se incalță, tot jeansi poartă, tot cola beau, tot pizza manancă, tot ca John Mayer vor să cânte, tot iPhone au si tot engleză vorbesc.

N-ai cum să lupți cu imperiul din care faci parte, n-ai cum să găseşti diferențiatori cănd eşti în blugi şi te uiți la unu’ în blugi, tu cu căşti, el cu căşti, tu-l înjuri în engleză, el răspunde în engleză, tu te enervezi şi arunci cu doza de Pepsi după el, la care ăla îți dă cu oul Kinder în cap.

Amandoi cu Adidas…

Cam atât.

A, Bibi e pa.

Asta e, cineva trebuie să răspundă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here