Europarlamentarul PSD, Maria Grapini, vorbește despre importanța întăririi controlului la granițe și dezvoltarea sistemelor de combatere a trecerii graniței în mod ilegal cu acte false.

Totodată, Maria Grapini amintește faptul că România nu este încă în zona Schengen și că toți cetățenii din UE trebuie să fie la fel de bine protejați.

“Cine își falsifică actele și face uzurpare de identitate? În niciun caz o persoană care a bune intenții.
Deci cei care fac asta, vin cu intenția de a face ceva rău într-un stat: terorism, criminalitate. Evident că sistemul trebuie îmbunătățit și cu cât sunt mai sofisticate mijloacele prin care pot fi falsificate documentele, cu atât mai mult trebuie să venim cu măsuri, cu un sistem, de contracarare a acestor falsuri.
Ne îngrijorează miile de persoane care au trecut granițele cu acte false. România nu este în Schengen și sper să fie, însă vorbim de toată piața Uniunii Europene, nu doar de zona Schengen.
Cred că siguranța TUTUROR cetățenilor europeni, indiferent în ce țară trăiesc, trebuie să o asigurăm noi, prin mijloace de protecție. Fie Frontex, sistemul FADO, sau alte mijloace prin care putem să descoperim aceste falsuri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here