Se  pare că Olguţa Vasilescu va continua la ministerul Muncii, Mihai Fifor la Apărare,  Carmen Dan la ministerul Afacerilor Interne, Petre Daea la Agricultură, Paul Stănescu la Dezvoltare, care va fi, cel mai probabil, şi vicepremier, dar şi Tudorel Toader la Justiţie.

Pe de altă parte, ALDE, care a deţinut patru portofolii – Externe, Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul, şi le va păstra. De asemenea, şi titularii acestor portofolii se vor regăsi în Guvernul Dăncilă, respectiv Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Toma Petcu şi Viorel Ilie. ALDE va păstra, de asemenea, şi funcţia de vicepremier, deţinută de Gavrilescu.

Ioan Deneş este un alt ministru care se va regăsi în Cabinetul Dăncilă , la ministerul Apelor şi Pădurilor, acesta fiind votat recent de CExN al PSD în locul Doinei Pană.

Potrivit unor surse, se pare că  în Guvernul Dăncilă nu se vor regăsi: fostul vicepremier Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Felix Stroe,  ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

În cursul zilei de luni urmează să se reunească CEx al PSD, pentru a stabili componenţa Guvernului Dăncilă, miniştrii fiind evaluaţi şi aprobaţi de acest for.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here