Papa Francisc a condamnat uciderea civililor de către armata rusă în orașul ucrainean Bucha și și-a reînnoit apelul la încheierea războiului.

În cadrul audienței generale susținute miercuri la Vatican, Francisc a făcut apel la încetarea la oprirea atrocităților consemnate la Bucha, unde cadavrele civililor au fost găsite pe străzi, după retragerea rușilor.

“Se petrec și mai multe cruzimi îngrozitoare, chiar și împotriva civililor, femeilor și copiilor. Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă și imploră”, a spus el.

Papa a desfășurat un steag ucrainean, despre care a spus că “provine din orașul martir-Bucha”, și l-a sărutat.

Francisc a invitat apoi cu el pe scenă o duzină de copii ucraineni, refugiați în Italia.

“Acești copii au fost nevoiți să fugă și au ajuns într-o țară străină. Acesta este unul dintre efectele războiului. Să nu-i uităm pe ei și să nu uităm poporul ucrainean”, a spus șeful Bisericii Catolice.

El a criticat eșecul de până în prezent al organizațiilor internaționale, de a pune capăt războiului din Ucraina.

“După al Doilea Război Mondial, s-a încercat să pună bazele unei noi ere a păcii. Dar, din păcate, vechea poveste a competiției dintre marile puteri a continuat. Și, în actualul război din Ucraina, asistăm la neputința organizațiilor internaționale”, a indicat Papa.

CNN amintește că Francisc nu a vizitat Ucraina, în contextul invaziei ruse, dar le-a spus recent jurnaliștilor că o astfel de călătorie este luată în calcul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here