Din surse apropiate cazului, mai multe la număr, ni s-a transmis informația conform căreia miza înscenării grosonale a fost candidatura Sorinei Pintea la Primăria din Baia Mare, condusă actualmente de Cătălin Cherecheș.

Liviu Pop a intermediat întâlnirea dintre Pintea și denunțător, în mod mincinos, omițând adevăratul scop al acelei întâlniri. Putem înțelege implicarea lui Cherecheș, miza fiind păstrarea funcției de primar, dar de ce s-a băgat Liviu Pop în această mizerie, ilegală cap-coadă? Pentru că Liviu Pop dorește să preia șefia PSD Maramureș, actualmente deținută de Gabriel Zetea, iar Cătălin Cherecheș i-a promis că, după ce PSD va pierde alegerile locale, cu Zetea în frunte, acesta va face presiuni în PSD pentru ca noul șef să ajungă Liviu Pop. Și, implicit, pentru ca acesta să-și asigure încă un mandat în Senat. Sursele noastre ne-au relatat că Gabriel Zetea chiar a purtat o conversație cu Liviu Pop, la telefon, și că acesta l-a întrebat dacă a intermediat întâlnirea dintre Ionuț Pintea și denunțător. Liviu Pop a spus că “Da”, iar când l-a întrebat de ce a făcut asta, ținând cont că a intermediat o ilegalitate, Pop i-a răspuns “pentru că denunțătorul voia neapărat să vorbească cu Ionuț”.

Totuși, nu putem sa nu observăm premeditarea acestei operațiuni penale, dacă ne uitam la sondajele locale, in care Sorina Pintea stătea foarte bine, periculos de bine, în fața lui Cătălin Cherecheș. Stau și mă întreb cum de a ajuns Cherecheș să facă asemena matrapazlîcuri, din moment ce el însuși a fost victima unei înscenări similare?

Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD, președintele PSD Maramureș, nu este un sfânt și nici nu știe ce înțelegeri există între Pop și Cherecheș pentru funcția sa. Gabriel Zetea a ținut să o excludă din partid pe Sorina Pintea, din cauza dosarului instrumentat de DNA. Totodată, el a susținut că toți cei implicați în acest dosar vor fi excluși din partid. Întrebat fiind dacă il va exclude și pe Liviu Pop, al cărui nume apare în acest scandal, Zetea a invocat “prezumția de nevinovăție” a acestuia, deși nici Sorina Pintea nu a fost condamnată și se bucură de aceeași prezumție de nevinovăție.

Asupra lui Zetea planează o multitudine de suspiciuni de corupție, fiind abonat la afaceri cu statul, deci nu își poate permite luxul de a fi mai catolic decât Papa în ceea ce privește “criteriul integrității” impus de PSD 2.0.

Iată-l pe Gabriel Zetea la un zaiafet cu Liviu Pop, cel care a creat întreaga premisă în cazul Pintea, în compania primarului comunei Repedea din Maramureș, Ioan Miculaiciuc. Interesant este că în Repedea, Curtea de Conturi a identificat ilegalități ce se ridică la suma de 1.788.234 RON. Tot in Repedea, a descins și DNA-UL. Sursele noastre susțin că ancheta este în plină desfășurare la Liceul Tehnologic din Repedea, respectiv după ce mai multe sesizări ar fi ajuns pe masa DNA. Vizate se pare că sunt lucrările de modernizare ce se efectuează la școala respectivă, lucrări finanțate prin programul PNDL și decontate de administrația locală.

Toată această încrengătură ne arată că mafia transpartinică există. Mai grav este, însă, că firma care a dat presupusa mită și care a participat în înscenare este firma paravan, creată de o altă firmă acuzată de corupție chiar de către Banca Mondială, citiți aici ancheta noastră: https://expresnational.ro/denuntatorul-sorinei-pintea-este-penal-ancheta-bomba/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here