„Am văzut oameni care scăpau în mașini, cu trenul, cu ce puteau. Mi-am dorit să fac un apel către ceilalți români din Italia să rămână unde sunt, să respectăm această carantină. Indiferent că ești italian, român, dacă fugi spre alte orașe sau alte țări, nu faci decât să agravezi situația”, a spus Daciana Rudean, româncă stabilită în Italia, la Digi24.

Se pare că apelul la responsabilitate al unor români din Italia a trecut pe lângă urechile conaționalilor. Momentan, în Vama Nădlac vedem scene parcă desprinse dintr-un roman science-fiction distopian. În Arad, diaspora venită din Italia, a început chiar să ia autoritățile la bătaie pentru că “nu le plac condițiile de cazare”.

Potrivit informațiilor, mulţi din românii aflaţi în Milano ar fi fugit încă de ieri spre România, ştiind că Italia va intra în carantină. Din punct de vedere uman, este dificil să îi blochezi la intrarea în țară, odată ajunși la vamă.

Totodată, autoritățile trebuie să fie capabile să îi bage în carantină și, din punct de vedere al bugetului de stat, să poată face față unui numar atât de mare de oameni plasați în carantină, sau izolare la domiciliu.

Este de remarcat, totuși, exercițiul de ipocrizie la care asistăm în zilele acestea, cu diaspora “rupând gardurile” vămilor, la nici un an de când afirmau că România este o țară infectă condusă de “niște penali”. Acum, România este o țară neguvernată aruncată în haos, chiar de către conaționali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here