Rusia anunță un posibil ”compromis” în negocierile cu Ucraina. Declarația aparține ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

“Mă concentrez pe aprecierile făcute de negociatorii noștri. Aceștia afirmă că negocierile nu sunt ușoare din motive evidente, dar, cu toate acestea, există o oarecare speranță pentru un compromis”, a spus el într-un interviu pentru RBC TV.

“Volodimir Zelenski însuși a făcut o serie de declarații interesante nu cu mult timp în urmă. Președintele ucrainean a apreciat pozițiile părților în negocieri ca fiind “mai realiste”.

Aceasta este o evaluare mai realistă din buzele domnului Zelensky a ceea ce se întâmplă. Pentru că înainte de asta, desigur, a făcut astfel de declarații de confruntare.”, a încheiat Lavrov. 

Conflictul din Ucraina va stabili ordinea mondială, susține ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Ministrul rus a spus, într-un comentariu, că prezentul conflict reprezintă un moment important deoarece va „defini ordinea mondială”, scrie Sky News, citat de Mediafax.  

 Rusia încearcă să se apropie de China, o superputere mondială din Est.

Celebra realizatoare CNN, Christiane Amanpour a vorbit recent cu președintele Finlandei despre solicitările președintelui Vladimir Putin în legătură cu Ucraina. Conform acestuia, liderul de la Kremlin nu dorește și nici nu a dorit vreodată o schimbare a actualei guvernări ucrainene.

După ce ați discutat atât cu președintele Putin, cât și cu Vladimir Zelenski, cum credeți că va arăta finalul acestui război, acordul de pace sau de încetare a focului? 

Negociază pentru a patra oară deja în acest moment și, din ce am auzit recent, există o oarecare îmbunătățire a comentariilor de ambele părți, dar nu știu dacă se apropie încă de un rezultat. În pofida acestor semnale pozitive. Putin are o listă cu cerințe, toți o știm, dar se pare că o schimbare a guvernării în Ucraina nu mai e o prioritate. Atunci când l-am întrebat, a spus că nici nu avea o asemenea intenție, cu toate acestea, toți credeam asta până acum. 

Așa că ceea ce părea a fi intenția inițială a lui Putin, aceea de a cuceri Kievul pentru a schimba actuala conducere cu un guvern-marionetă, nu mai figurează acum pe masa negocierilor? 

A fost foarte clar când a spus, după ce l-am întrebat despre această decizie, că nici nu a exprimat-o vreodată. 

Bun, să facem un inventar al solicitărilor Rusiei. Crimeea? 

Da. 

Încă o vrea? 

Vrea să fie recunoscută ca parte a Rusiei. 

Estul Ucrainei, Donbas?

Donbas. Recunoașterea unei zone mai ample decât cea aflată acum sub controlul separatiștilor. 

Vrea un Donbas extins? 

Da, întreaga regiune Donbas, nu doar localitatea Donbas, care se află acum în mâinile pro-rușilor. 

Neutralitate?

Da, și am auzit chiar din partea președintelui Zelenski că este deschis la discuții pe această temă. 

Pentru că spusese mai devreme, săptămâna trecută că renunță. Cred că așa s-a exprimat…

Ceva de genul. 

Demilitarizarea Ucrainei? 

De fapt, Putin a spus că este un proces în desfășurare. Și este! Războiul în sine. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here