„În discuţiile cu doamna prim-ministru, cu ministrul Finanţelor pe care am avut-o, am hotărât să dăm o ordonanţă de urgenţă în care, din excedent (bugetar – n.r), excedentul fiind o chestiune foarte sensibilă, aşa cum ştiţi, fiecare UAT să poată plăti cheltuieli salariale, sentinţe, corecţii şi arierate. Tot ordonanţa asta va mai conţine şi două lucruri: vom folosi acea compensare, cred că acum doi sau trei ani s-a mai făcut, adică dacă un UAT este dator la o societate comercială, societatea comercială e dator la ANAF, să putem compensa toate lucrurile acestea şi sigur că e o chestiune care e urgent să o facem pentru că sunt datorii pe care nu le putem compensa cred că de vreo doi ani de zile. Mai e un lucru foarte important: deci, compensarea, împrumutul din trezorerie”, a spus Paul Stănescu.

Stănescu a menționat că sunt localităţi care au un surplus mare, care au surplus normal şi localităţi care nu au surplus.

„Dar noi aşa cum am spus în Legea bugetului, am stabilit lucrurile astea. Scrie în Legea Bugetului clar, Legea nr.2/2000 a Bugetului de stat, că va fi analizat fiecare UAT în parte şi niciun UAT nu va pierde co-finanţare, deci statul va interveni în cazul co-finanţărilor şi tuturor celorlalte proiecte pentru ca toate UAT-urile să-şi ducă proiectele la bun sfârşit”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here