Toată lumea știe, toată lumea scrie.

Dar doar unii au picat pe cheie, fără eroare, de zece ani.

Da, mă, aţi ghicit, de mine zic…
Începe ultima fază a proiectului planetar de reeducare a speciei prin șir de crize, adică aia cu Arnold, Greta și Beyonce care vă vor spune de pildă că Putin e de porc și că să lăsăm combustibilul fosil și să ne luăm curentul din elice sau din raza de soare, plus că “nicio fată nu e Gretă, dacă n-are trotinetă”.

Covidul v-a ținut în case și și-a făcut treaba magistral: 40% mai puțin carbon și gunoi.

N-ați mai vrut covid, de nenorociți ce sunteţi, poate vreți război, că ăsta justifică bine de tot prețurile la combustibili și electricitate, preţuri care vor ține consumul la fel de jos ca pandemia.

Pe urmă vin vorbele cu China care preia puterea planetară și trebuie să o oprim, deși nu e nimic de oprit, că oricât și-ar dori ea să conducă planeta îi mai lipsesc niște mărunţișuri cum ar fi branduri proprii, tehnologie, jumatate din PIB, model cultural care să facă lumea să o vrea lider, alfabet pe care să-l priceapă oricine, 4000 de sateliți, 23 de portavioane, 60 de submarine, atitudine de cuceritor, vreo cateva sute de insule și baze prin toate oceanele lumii, FB, Twitter, Apple, eBay, Amazon, Microsoft, CNN, Fox, Justin Bieber, Pacino, Beatles…
AmericAnglia e lider și așa va rămâne până la sfârșitul vremurilor.

Și când n-o mai fi ea, tot ea rămâne, că deja toată specia e în blugi, bea Cola și ascultă Prince, Led Zep și Rolling Stones.

N-ascultă nici pulea vreun filipinez sau taiwanez cu vreo chitară în mână.Nimeni nu-și poate aminti mecla și numele președintelui chinez, da’ de la moși și babe și până la copii nu-i unu’ să nu-l știe pe Snoop Dog.

Așa că hai marș cu textu’ cu pericolul asiatic.

Nu mai zic că tehnologia asiatică e mai mult la indieni, taiwanezi și coreeni, la chinezi fiind  forţa de muncă și tehnologie mai subtzi.
Băi, e film.

Prost, de Zmeura de Aur, dar se uită toată planeta la el.

Sunt înțeleși cu toții, fiecare și-a asumat un rol, nevinovații mor pe capete, proiectul merge brici.

De ce fac asta?

Fiindcă le-au arătat niște oameni de știință că murim.

E pe bune, am poluat prea mult, clima o ia razna.

Razna de tot.

S-au strâns, au priceput, au pus-o la cale.

Varianta cu consultarea oamenilor a căzut din prima.

S-au justificat spunându-și că oamenii nu înțeleg argumente și că mereu sunt maldăre de dobitoci care știu ei mai bine cu carbonu’, cu clima, cu virusurile și, în general, cu orice, deși habar n-au formula apei și n-au citit în toată viețișoara lor nici măcar o cărticică.

Și-au mai zis că libertatea a atins un punct în care imbecilii au opinii care ajung să conteze, că prostia multor indivizi a ajuns într-o fază ciudată, de agregare.

Și au mai hotărât și să mergem cu toții în întâmpinarea viitorului comun cu tehnologia, prin abandonul vulnerabilităților noastre biologice și comportamentale și asumarea unor obiective ale speciei.

Că n-aveam, ca să fim cinstiți…Și iată cum ne-au încolonat.

Hai, viitor plăcut tuturor!

Așa cred eu.

Dar nu mă luați în seamă.

Vin de pe barcă, a fost soare puternic, am și o vârstă…

Cătălin Beciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here