“A fost un meci foarte tensionat, din tribune a fost şi mai greu. Am avut emoţii mari. Monica m-a întrebat înainte dacă nu vreau să intru, dar i-am spus că ea e mai bună (n.r să joace la dublu). Toate am depus un mare efort în acest meci. Am jucat cu o campioană enormă, Cehia. Fetele sunt extraordinare, şi-au lăsat inima pe teren, astfel că au reuşit să câştige. Anul acesta dau totul pentru echipa de Fed Cup, cum am mai spus. Pentru noi, pentru ţara noastră, e un lucru enorm. Micuţii care se apucă de tenis pot avea încredere în noi. Acest Fed Cup înseamnă altceva”, a spus Simona Halep, la Telekom Sport.

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup, după o victorie memorabilă a perechii Irina Begu / Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova, în setul decisiv al meciului al cincilea, de dublu, 6-7(2), 6-4, 6-4.

Simona Halep a contribuit cu două victorii la simplu.

România a eliminat deţinătoarea trofeului, Cehia, cu scorul general de 3-2, administrându-i prima înfrângere în Ostravar Arena începând din 2011 – anul care marchează startul dominaţiei Cehiei în competiţia pe naţiuni a tenisului feminin.

Irina Begu şi Monica Niculescu au oferit primele reacţii după victoria care a dus echipa de tenis a României în semifinalele FedCup pentru a doua oară în istorie, cele două precizând că publicul şi jocul Simonei Halep au contribuit decisiv la calificare.

“Nu pot să zic nimic! Am jucat foarte bine, îmi era teamă că nu o să fie bine. Mi s-a părut că am jucat grozav. .Să vină atâţia oameni pentru noi…îmi era teamă că nu mai pot să o ajut pe Irina, dar pubicul m-a ‘ţinut’ acolo”, a spus Monica Niculescu, la Telekom Sport.

“Totul a fost posibil datorită Simonei. Am ajuns în postura de 2-2, nu a fost uşor pentru că emoţiile erau foarte mari. Am fost aşa şi acum trei ani şi nu ne-am calificat, am pierdut acasă, dar cu aşa o galerie nu puteam să pierdem şi acum. Am luptat pentru fiecare punct. Cum am învins? A fost dorinţă. Atât! Nici nu-mi vine să cred ce am realizat, probabil o voi face în câteva ore. Mă simt epuizată acum”, a completat şi Irina Begu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here