Statele Unite au deplâns joi peste 2.400 de decese suplimentare din cauza coronavirusului în 24 de ore, ridicând bilanţul total al pandemiei în ţară la peste 75.500 de morţi, potrivit datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

Cele 2.448 de decese suplimentare au fost înregistrate până joi la ora locală 20.30 de această universitate care actualizează datele continuu.

Pe de altă parte, Statele Unite numără peste 1,25 de milioane de cazuri oficial diagnosticate (+27.300 în 24 de ore). Circa 195.000 de persoane au fost declarate vindecate.

Peste 8,1 milioane de teste au fost efectuate în întreaga ţară pentru depistarea COVID-19, potrivit sursei.

Bilanţurile zilnice în Statele Unite nu au mai coborât sub pragul de 1.000 de morţi de la 1 aprilie. După ce a înregistrat peste 3.100 de morţi în 24 de ore la jumătatea lui aprilie, în prezent ţara este blocată pe un “platou” de unde nu reuşeşte să coboare.

Dacă pandemia a încetinit la New York, care rămâne epicentrul cu peste 20.000 de morţi confirmate sau probabile din cauza coronavirusului în acest stat, au apărut alte focare, ca regiunea capitalei americane, Washington.

Statele Unite sunt de departe cea mai afectată ţară atât în număr de morţi, cât şi de cazuri detectate, potrivit datelor oficiale. Preşedintele Donald Trump a acuzat însă constant China că minte în legătură cu bilanţul său.

“America este angajată într-o luptă acerbă împotriva unei boli teribile”, a declarat joi preşedintele american. “Ne rugăm pentru ca oamenii de ştiinţă şi cercetătorii să inoveze tratamente, să găsească terapii şi vaccinuri şi să le găsească repede”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here