”Dacă mai erau români care credeau că numărul de infectări zilnice cu COVID-19 nu este zi de zi “meșterit” de către guvernanți, sper că ziua de ieri le-a spulberat iluziile. După ce timp de câteva zile cifrele s-au învârtit constant la peste 2000 de infectări pe zi din peste 20.000 de testări, ieri, la puțin peste 6500 de teste, numărul de infectări a fost de 1591!!! Adică aproape 1 din 4! O asemenea creștere a ratei de infectare peste noapte ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care sunt ”distribuite” cazurile pozitive pe zile.

”Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva în zilele trecute cifrele nu erau mult peste ce au anunțat ei”

Și nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva în zilele trecute, în care invizibilul Grup de Comunicare Strategică (GCS) a raportat sub 3000 de cazuri pe zi, de fapt cifrele nu erau mult peste ce au anunțat ei, dar nu au vrut să le dea pentru a nu trece de acest prag psihologic al celor 3 mii de cazuri? Și, în schimb, le-au ”reportat” pentru a le adăuga la cifrele aferente zilei de duminică, atunci când, tradițional deja, numărul de cazuri pozitive era mai mic având în vedere și numărul redus de teste?

”Sunt sigur că aceste minciuni vor ține până după alegerile parlamentare”

Cu alte cuvinte, cam ce ne face la alegeri STS-ul cu tabletele ne cam face GCS cu aceste raportări zilnice.

Sunt sigur că aceste minciuni vor ține până după alegerile parlamentare, pentru că până atunci guvernul Iohannis-Orban trebuie să dea bine la popor cu lupta lor eficientă împotriva coronavirusului. Luptă care, în fond, nu există! Căci la 3000 de cazuri de infectare pe zi nu mai poți mima că iei măsuri doar cât să nu periclitezi planul de a organiza cu orice preț alegeri. La 3000 de cazuri pe zi, reale, sistemul se prăbușește. Și aparenta eficiență a Guvernului Orban odată cu el…”, scrie Călin Popescu Tăriceanu  pe Facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here