Preşedintele Pro-România, Victor Ponta a comentat la Antena 3 modul în care autorităţile şi preşedintele Klaus Iohannis gestionează pandemia de coronavirus. Fostul premier a folosit cuvinte dure pentru a-i descrie pe cei de la putere pe care i-a numit “criminali”, întrucât au scăpat lucrurile de sub control iar decesele într-o zi sunt mai multe decât au fost la tragedia de la Colectiv, în 2015.

Victor Ponta a avut o reacţie dură la adresa Executivului şi a preşedintelui Klaus Iohannis, pe care îi consideră vinovaţi pentru creşterea numărului de cazuri de COVID-19. Ponta a comentat decizia de ultimă oră a autorităţilor de a transforma toate spitalele din Bucureşti în unităţi care să trateze bolnavii cu coronavirus.

“Dacă asta e soluţia, într-un spital, un etaj din cinci, din şapte, îl faci de COVID, trebuia să faci chestia asta în ultimele opt luni. De ce faci acum, când sunt cu apa peste gură. De ce spun de ei că sunt criminali. Eu am voie să spun chestia asta, eu, Victor Ponta, singurul din ţara asta. 

Mie, domnul Iohannis mi-a cerut demisia, mi-am dat demisia, pentru că au murit 60 de oameni nevinovaţi, într-o tragedie la Colectiv. Azi, mor pe zi mai mulţi de 60. În fiecare zi şi nu e nimeni vinovat. Nu e nimeni tras la răspundere. Nu cere domnul Iohannis nicio demisie, totul e perfect şi mor în fiecare zi mai mulţi decât au murit la Colectiv. Nu mai protestează nimeni, nu mai e nimeni supărat”, a spus Victor Ponta în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.

“După opt luni, să-mi spui în fiecare zi că e bine…Ce a spus aseară domnul Iohannis? ‘Eu şi Guvernul meu manageriem, ne-am descurcat foarte bine’. Avem mai mulţi morţi ca la Colectiv în fiecare zi şi ne-am descurcat bine? Dacă se descurcau rău ce însemna, însemna să murim toţi, nu? Şi nimeni nu-i de vină, nimeni nu e responsabil.”, a spus revoltat Victor Ponta.

Victor Ponta a vorbit şi despre intenţia preşedintelui şi a Guvernului Orban de a organiza alegerile parlamentare 

“Am trecut de la sub 1000 de persoane pe zi, la începutul campaniei electorale, la 4000. Ce fac domnul Iohannis şi domnul Orban? Mai fac un rând de alegeri. Să murim 10.000.”, a spus preşedintele Pro-România.

Întrebat de Răzvan Dumitrescu dacă pe în decembrie vor fi alegeri, Victor Ponta a spus că DA.

“Domnul Iohannis şi domnul Orban vor face alegeri oricum, nu contează CCR, nu contează oamenii care mor, nu contează nimic. Ei trebuie să-şi facă alegerile”, a mai spus fostul premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here