Şedinţa de coaliţie are loc la ora 10:00. Viorica Dăncilă a anunţat că va discuta cu Călin Popescu Tăriceanu despre soarta coaliţiei, în condiţiile în care ALDE ia în calcul o alianţă cu Pro România.

Ulterior întrevederii, ALDE se va reuni la Parlament în Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente Naţionale pentru a decide dacă rămâne la guvernare alături de PSD sau începe o alianţă cu Pro România.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, în Satu Mare, că nu a avut nicio discuţie cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu care va vorbi, luni, într-o şedinţă a coaliţiei, în care vor fi lămurite mai multe aspecte.

Nu am luat în calcul acest lucru (o eventuală plecare a ALDE de la guvernare – n.r.), nu am fost anunţaţi de către partenerii noştri de coaliţie că vor să iasă de la guvernare. De ce facem alt scenariu în condiţiile în care suntem încă în coaliţie? Astăzi (duminică – n.r.) ne bucurăm de strângerea de semnături, de încurajările oamenilor şi acest lucru este foarte important. Pe mine mă interesează nu să mă lupt cu contracandidaţii mei, ci să fiu cât mai mult între români. Şi astăzi la Racşa se întâmplă acest lucru şi îmi dă toată energia pentru a merge mai departe”, a mai spus Dăncilă.

Ultima discuţie dintre Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu a avut loc miercuri, însă nu au ajuns la un consens privind restructurarea Guvernului cerută de ALDE, potrivit unui comunicat transmis de partidul lui Tăriceanu imediat după întrevedere.

Şi PSD a transmis un comunicat de presă după întâlnirea de miercuri dintre Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu, care a durat mai bine de două ore. PSD a precizat că în urma şedinţei de coaliţie s-a stabilit respingerea proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, în Parlament. De asemenea PSD a afirmat că săptămâna viitoare va exista o nouă întâlnire a coaliţiei PSD-ALDE pentru a analiza măsuri care privesc actul de guvernare şi agenda publică.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv “impotent”. Liderul ALDE a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să înţeleagă că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formaţiuni politice, inclusiv în UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here