Programul Breast Cancer Now Catalyst a demarat un studiu chemat să stabilească dacă banala aspirina, prezentă în aproape toate familiile din lume, poate fi folosită ca ca parte a unei potențiale terapii împotriva formelor agresive de cancer de sân.

Experții cred că aceste medicament ieftin și accesibil poate funcționa în siguranță în combinație cu imunoterapia, scrie News Medical.

Un studiu inovator examinează dacă administrarea aspirinei, pe care o luăm, de regulă, dacă ne doare ceva, poate îmbunătăți, împreună cu avelumab, prescrie pentru imunoterapie, îmbunătăți eficacitatea acesteia la persoanele care suferă de cancer de sân. Atunci când sunt utilizate în combinație, medicamentele pot preveni decesul celor cu această boală. 

Prin intermediul programului, Pfizer a oferit finanțare sub forma unui grant pentru studii medicale independende și acces la mai multe medicamente.

„A încerca folosirea unui medicament precum aspirina este o idee interesantă, deoarece aspirina este disponibilă pe scară largă, iar costurile de fabricație sunt mici. Sperăm că studiul nostru să demonstreze că, în combinație cu imunoterapia, aspirina îi poate spori efectele și, în cele din urmă, poate oferi un nou tratament sigur pentru cancerul de sân ”, a declarat medicul oncolog dr. Ann Armstrong, de la NHS Christie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here