Astăzi, la Comisia de sănătate din Camera Deputaților a avut loc o ședință cu ușile închise, în care s-a dat raport favorabil legii vaccinării obligatorii. Ieri, legea a trecut tacit de Senat.

După cum era de așteptat, această lege a stârnit o adevărată dezbatere în spațiul public și online. Pe de o parte, avem problemele ce țin de etică, convingeri personale, lipsă de informare. Totodată, avem partea constituțională și juridică a acestei legi. În legea drepturilor pacientului scrie că pacientul, dacă este conștient, decide dacă face sau nu tratamentele medicale recomandate de medici. Prin urmare, implementarea obligativității vaccinării ar fi neconstituțională, conform Art. 13.al legii 46/2003, Legea Drepturilor Pacientului, care spune că pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia să. În concluzie, vaccinarea fiind un act medical, ai dreptul s-o refuzi! De asemenea, implementarea obligativității vaccinării prin amenințarea de a restrânge accesul la educație al copiilor nevaccinați, ar leza drepturile fundamentale garantate de Constituția țării. Dreptul la educație este un drept garantat prin Constituție fiecărui cetățean român.

Este un lucru bun că s-a ajuns la eliminarea unor prevederi extreme și abuzive precum neglijarea medicală, acordul prezumat și decăderea din drepturi a părinților, însă ,din păcate, au rămas obligativitatea și amenzile.

Cert este că oamenii trebuie să înțeleagă că există o diferența majoră între a susține vaccinarea și a susține vaccinarea obligatorie și ca această diferență vine, mai ales, din punct de vedere juridic. Personal, consider că informarea privind beneficiile, dar si eventualele riscuri ,este foarte importantă. Vaccinurile sunt și trebuie să rămână o procedură medicală opțională, pe care cetățeanul o accesează, dacă dorește. Deci, să începem cu avantajele și dezavantajele vaccinării opționale, pentru că vaccinarea obligatorie este, în formă actuală, neconstituțională:

Avantajele

1. Vaccinarea elimină prețul pe care îl plătesc oamenii în urmă infecțiilor naturale.

Deși, aproape mereu, infecția naturală oferă o imunitate mai bună decât un vaccin, pot apărea complicații dacă cineva ia un virus periculos. Dacă luați varicelă, aceasta poate duce la pneumonie. Cineva care ia virusul hepatitei B, se poate trezi ca face ciroză.

Vaccinurile ar putea necesita mai multe doze pentru a fi eficiente, dar rezultatele sunt, în general, mai puțîn severe cu fiecare tratament. Sistemul imunitar vede un invadator, îl distruge și apoi înregistrează acel eveniment în” memoria” să pentru a preveni apariția unui rezultat similar.

2. Utilizarea vaccinurilor salvează vieți.

Națiunile Unite estimează că 2,5 milioane de copii au parte, anual, de “darul vieții”, deoarece vaccinurile împiedică să apară o infecție care poate fi prevenită. Academia Americană de Pediatrie constată că majoritatea vaccinurilor facute in copilarie sunt eficiente in proportie de 99% în prevenirea bolilor. Putem discuta despre ingredientele folosite in aceste vaccinuri in ziua de azi, dar este esențial să ne amintim și de ce au fost create în primul rând.

Zeci de mii de copii paralizau, în fiecare an, în întreaga lume, din cauza poliomelitei. În perioada critica, între anii 1940 și 1950, boala avea afecta peste 500.000 de oameni în fiecare vară. Părinții erau extrem de temători de ce s-ar putea întâmpla, iar vaccinarea a schimbat acest lucru.

3. Ingredientele din vaccinuri nu sunt utilizate la niveluri dăunătoare.

Cele trei ingrediente principale care creează îngrijorări pentru oameni sunt aluminiul, formaldehidă și timerosalul. Atunci când aceste ingrediente sunt introduse în corpul uman în cantități mari, atunci pot fi foarte nocive. Cantitatea care intră în produsele de acest fel nu se află la un nivel care creează probleme de sănătate. Timerosalul nu mai este folosit în vaccinurile care se fac in copilărie, deci nu mai este o îngrijorare decât în ​​cazul vaccinurilor antigripale. Aici este o cu totul altă discuție și amintim din nou importanța redeschiderii Institutului Cantacuzino, pentru a nu mai importa vaccinuri antigripale care atacă tulpinile din țările unde au fost concepute.

4. Reacțiile problematice la vaccinuri sunt destul de rare.

Cele mai frecvente reacții adverse ale unui vaccin sunt oboseala, durerile de cap, umflarea la locul injecției și roșeața. Reacțiile alergice pot apărea uneori, dar rămân adesea limitate la locul unde a avut loc injecția. Șocul anafilactic apare în situații extrem de rare.

5. Vaccinarea contribuie la protecția colectivității.

Nou-născuții nu sunt capabili să facă majoritatea vaccinurilor, ceea ce înseamnă că se bazează pe “imunitatea de turmă” pentru a fi protejați. Adică un procent specific de persoane din populație trebuie să fie vaccinate pentru a proteja persoanele vulnerabile care nu se pot vaccina. Când o majoritate semnificativă a persoanelor este imună la o boală contagioasă, este puțin probabil să apară un focar.

Dezavantaje

1. Vaccinurile pot provoca reacții adverse grave la unele persoane.

Cei mai mulți oameni pot face un vaccin și nu suferă efecte adverse în urma acestuia. Există cazuri rare când se pot dezvolta reacții alergice care provoacă simptome dureroase precum roșeață, durere la locul injecției și umflare, iar în cazuri rare, chiar provoacă șoc anafilactic. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor spune că toate vaccinurile prezintă un risc de reacție alergică care poate pune viața în pericol.

2. Unele vaccinuri încă mai conțin timerosal.

Timerosalul este un aditiv care intră în unele vaccinuri pentru a preveni creșterea ciupercilor sau bacteriilor. Când există germeni în vaccin, aceștia pot provoca boli pentru persoana care se vaccineaza și îi pot pune viața în pericol.

Unii medici și experți medicali pun sub semnul întrebării siguranța timerosalului, deoarece acesta conține mercur. După cum spuneam, acest aditiv se găsește în continuare în vaccinurile antigripale de astăzi.

3. Este o alegere medicală pe care oamenii o fac pentru ei înșiși.

Deciziile medicale trebuie să fie la latitudinea fiecărei persoane, familiei și medicului lor. Părinții și îngrijitorii sunt responsabili pentru sănătatea copiilor lor. Vaccinurile sunt o modalitate prin care guvernul se implică în acest proces, pentru a declara că toată lumea trebuie să urmeze aceleași procese. Solicitarea vaccinării obligatorii pentru a le permite copiilor să meargă la școala nu încalcă doar dreptul constituțional amintit la început, ba chiar le limitează oportunitățile în viață, “homeschooling-ul” fiind interzis în UE.

4. Imunitatea dobândită pe cale naturală este mai bună decât cea obţinută prin vaccinare

Vaccinurile pe care le creăm în condiții de laborator nu sunt la fel de eficiente ca procesul natural de dezvoltare a imunității. Infecțiile provoacă, aproape întotdeauna, o mai bună protecție pe termen lung, în timp ce, în cazul vaccinurilor, poate fi nevoie mai multe doze de tratament pentru a crea același rezultat. Chiar dacă diferite boli se pot dezvolta din cauza expunerii la o boală, există mai puține ingrediente introduse în organism pentru a crea protecția necesară. Unii oameni sunt de părere că a fi bolnav pentru un timp este mai sigur decât potențialele riscurile pe care le prezintă vaccinurile.

5. Este greu să ai încredere în companiile care se ocupă de vaccinuri.

Companiile farmaceutice obțin profituri deoarece oamenii își fac vaccinuri. Cele mai puternice voci care promovează aceste produse sunt, adesea, chiar cele care câștigă bani din ele. Chiar și atunci când includeți recomandările CDC, sau FDA, din Statele Unite, sau chiar OMS, există practici de reglementare care s-ar putea să nu fie la fel de demne de încredere precum se spune. Când scopul este acela de a vinde un medicament pentru a face profit, capitalismul poate încuraja o abordare mai puțin onestă cu privire la sănătatea și siguranța pacienților.

În concluzie, fiecare persoană trebuie să facă ceea ce simte că este potrivit și responsabil pentru sine și pentru familia sa. Sperăm că aceste informații vor ajuta în luarea acestei decizii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here