Exclusiv! Primele declarații ale lui Liviu Dragnea de la încarcerarea sa.

0
296

“Am crezut și încă mai cred că un om nu poate fi condamnat de un complet constituit ilegal. În condiţiile în care CCR a spus, ce-i drept cu întârziere foarte mare, că completurile de 3 au fost nelegale, nu se poate vorbi despre o decizie echitabilă. Cu toate că în presă s-a spus ca vreau să ies cu orice preț din închisoare, nu vreau. Dacă voiam să plătesc un preț, îl plăteam la vremea respectivă și scăpam de închisoare dar n-am vrut. “, a spus fostul prşedinte al PSD.

Întrebat de jurnaliști care a fost preţul condamnării sale în dosarul angajărilor fictive, Dragnea a răspuns: ”Prețul era România!”.

Amintim că în aprilie 2019, înainte de încarcerare, Liviu Dragnea a afirmat că nu va ceda în fața presiunilor: “Nu, nu cedez absolut deloc. Mă voi lupta până la capăt! Niciun străin nu va muri de dorul României, nu va muri de dragul României. Dacă noi ne dorim spitale mai bune, dacă noi ne dorim mâncare mai bună, ei ne acuză.”

Liviu Dragnea era conștient că demersurile sale se vor lovi de aceleași ilegalități din timpul procesului. ”Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completelor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a declarat el în septembrie 2018.

Puteți vizualiza videoul aici https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://observator.tv/amp/eveniment/liviu-dragnea-declaratii-video-339743.html&ved=2ahUKEwjMwNWLlqvnAhVQpIsKHTLdALkQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw1l6f3mG9MXHrl7eWKg5j6t&ampcf=1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here