Zona Seine-Saint-Denis, cu o populație uriașă de migranți, se dovedește a fi o zonă dificilă pentru punerea în aplicare a carantinei la nivel național, comandată de președintele francez Emmanuel Macron, polițiștii recunoscând că sunt copleșiți de situație.

Un bărbat care păzea o farmacie locală a declarat pentru ziarul Le Temps că mulți dintre rezidenți nici măcar nu cred că virusul este o amenințare pentru ei „Nu înțeleg nimic. Unii chiar spun că acest virus este o fabulă a albilor care îi obligă să părăsească străzile”, a spus bărbatul.

Poliția spune că aplicarea legii în zonă este „imposibilă” și că, dacă încearcă să impună amenzile de 135 de euro, nu ar putea ține sub control potențialele reacții și că riscul formării unui protest nu va face decât să crească șansele de răspândire. coronavirusul.

„Nu vom renunța. Dar știm și unde și cum trăiesc acești oameni. În cazul lor, este, efectiv, imposibila izolarea. ”, a explicat un ofițer.

Seamănă teribil de mult cu situația din România, unde oamenii întorși din focare refuză carantina, fug din izolare, se plimbă nestingheriți pe străzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here