Președintele României, Klaus Iohannis, va participa mâine, 14 iulie, la ședința executivului. 

Reporterul Antena3 Vasile Marcu a transmis că ‘este vorba despre proiectul *România Educată*, proiect la care președintele a avut, săptămâna trecută, trei zile de consultări atât cu liderii coaliției, conducerea comisiilor de învățământ din cele două camere ale Parlamentului, dar și cu societatea civilă.’

Proiectul ‘România Educată’ va trece prin Guvern, motiv pentru care președintele Klaus Iohannis va participa și el mâine la ședința executivului.

România Educată, culisele discuției de la Cotroceni. Breaz: Președintele a spus lucruri care mi-au plăcut foarte mult

Daniel Breaz, rectorul Universităţii Alba Iulia, a vorbit despre România Educată și culisele de la Cotroceni, într-un interviu pentru DC NEWS TV.

Întrebat ce s-a discutat la Palatul Cotroceni în ceea ce privește proiectul “România Educată”, Daniel Breaz, rectorul Universităţii Alba Iulia, s-a arătat mulțumit de întregul concept.

‘În primul rând aș vrea două cuvinte despre Sorin Cîmpeanu. Pe lângă faptul că suntem rectori a două Universități care aduc plus valoare învățământului, eu îl apreciez foarte mult pentru ceea ce face la Ministerul Educației. Adică vine din învățământul superior, cu experiența managerială, cu o viziune în învățământ și un astfel de om aduce un plus valoare educației din România. 

În ceea ce privește ceea ce a fost ieri (n.red. pe 7 iulie) la Cotroceni, mă bucur de ceea ce am auzit. Mă bucură ceea ce a spus președintele. Întâlnirea a durat două ore și jumătate, iar președintele la un moment dat a făcut niște afirmații extrem de importante pentru noi ca țară și mi-a plăcut ceea ce am auzit din partea domnului președinte.’, a declarat Daniel Breaz, în exclusivitate pentru DC News.

Astăzi, Klaus Iohannis este gazda dezbaterii naționale privind viitorul Europei

Președintele României, Klaus Iohannis, va găzdui, marți, 13 iulie 2021, la Palatul Cotroceni, evenimentul de lansare oficială a dezbaterii naționale privind viitorul Europei.

La dezbatere vor participa, de asemenea, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, prof. univ. dr. Valentin Naumescu, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultății de Comunicare şi Relații Publice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, şi conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Evenimentul are ca scop dezbaterea obiectivelor şi așteptărilor legate de Conferința privind viitorul Europei, precum şi lansarea unor direcții de reflecție pentru orientarea dezbaterilor cetățenești care vor avea loc la nivel național pe acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here