Gelu Vișan face o predicție și afirmă că mâine va fi desemnat, în regim de urgență, Constantin Dudu Ionescu. Totodată, acesta afirmă că întreaga mișcare iresponsabilă de astăzi a fost calculată bine de Iohannis, tocmai în acest scop.

“Constantin Dudu Ionescu,

Propunerea de Premier a lui Iohannis.

Câțu nu a plecat. A fugit rupând pământul, cu 10 minute înainte de a fi votat. Asta nu o poți face decât la ordin, și nu a lui Orban, ci a lui Iohannis. Personal, mă bucur că a fugit. Așa cum știm cu toții, a fost o propunere la ‘mișto. Chiar nu putea Câțu să conducă un guvern.

Felul în care a făcut-o, este însă un mat pe care PNL-ul și l-a dat singur. Mai mult decât fuga lui Câțu, mult mai grav, este cinismul lui Iohannis și al PNL-ului. Felul în care a fugit Câțu se datorează iresponsabilității lui Iohannis, Orban și PNL, dar și mișcării politice responsabile ale tuturor actorilor politici, mai puțin PNL: se hotărâseră cu toții să voteze guvernul, calcându-și pe inimă. Și când să-l voteze, a fugit. Pentru că era la mișto’. Adică ar fi bun la finanțe, dar nu e bun ca Premier. Nu, e un dezastru și la Finanțe, iar felul în care a fugit arată totul despre el. Putea să se retragă luni, marti, miercuri, de dimineață, etc.

Totuși… Eu cred însă că totul a fost un calcul politic al lui Iohannis, la care este implicat și Ciolacu. De ce? Pentru că Ciolacu nu s-ar fi băgat să anunțe că-l va vota pe Câțu, – sau, mă rog-, că lasă la latitudinea parlamentarilor PSD decizia, dacă știa că trece guvernul. Este clar că Ciolacu a știut că va fugi Câtu. Mai mult, știa și programul de sâmbătă și duminică al Parlamentului, lucru pe care dealtfel l-a și confirmat Iohannis.

Iohannis este clar că vrea să scape de Orban. Nu cred sub nici o formă că-l va propune tot pe el. Fraza cheie este: “Dați-mi un Guvern împreună cu care să mă lupt 100% cu Coronavirusul”, cu toate metodele, deci inclusiv cu starea de urgență. Păi acuma nu are un guvern? Ba da, dar vrea altul. Toate înjurăturile și le ia Orban, privit de mulți că ar rămâne fără serviciu-dealtfel și toată presa Sistemului dă vina pe el-, în timp ce Iohannis îi mulțumește pentru fugă lui Câțu, deci a fost și la îndemnul lui.

Toată mișcarea, inclusiv cu sprijinul lui Ciolacu, a fost pentru a-l decredibiliza pe Orban, pentru că Florin Cîțu nu se pune. Iohannis a dat de înțeles câ mâine va anunța Prim-Ministrul. Cine va fi? Constantin Dudu Ionescu Aceasta va fi propunerea lui Iohannis de premier. Are toate calitățile pentru a trece țara prin criză, a fost ministru de interne și ministru Apărării Naționale, actualmente este consiler de stat la Administrația Prezidențială. O mișcare politică interesantă, nu?”

Amintim că, pe surse, se vorbea despre Constantin Dudu Ionescu, încă de când a fost dărâmat Guvernul Dăncilă: “Dacă va pica, premier va fi, în proporție de 80% Constantin Dudu Ionescu, nu Orban. Se va repeta scenariul fix ca la Colectiv: Ponta a distrus guvernarea, iar generalii din spatele lui Cioloș au preluat-o, pentru că Dudu are susținerea domnului Ardelean, Vulpea. În cel mai prost caz, îi va da Iohannus termen lui Orban să facă un Guvern, nu va putea, și atunci intră în scenă Dudu Ionescu, din garda veche de “militari tehnocrați”.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here