Să te ferească Dumnezeu de soarta lui Stalin!

Știți istorioara, aia, din biografia lui Stalin? Care povestește cum că atunci când a făcut atac cerebral dictatorul, acoliții au hotărât să aducă cei mai buni medici. Și când s-au consultat cu specialiștii, au întrebat cine e mai tare în branșă. Au fost enunțate numele a doi mari profesori.

Păi aduceți-i repede”. ..au ordonat acoliții.

“Nu putem! “, au raspuns specialiștii prezenți…“se află în temniță aruncați acolo de Stalin.”

Exterminare lentă, medic până la capăt!

A fost odată ca niciodată, un medic pediatru care trăia doar pentru copii. Dormea doar între 2 și 5 dimineața în rest, putea fi sunat oricând. Pe orice vreme, pe orice viscol. Nu cerea nimic, nu voia nimic, doar să fie copiii sănătoși. În urma unui denunț fals, a fost arestat și ținut în temnița insalubră a unei secții de politie, alături de toți infractorii, timp de 5 luni. Pachetele le împărțea cu toți deținuții. Știa deja ce medicamente sunt adecvate pentru ceilalți și, deși avea o sănătate precară, nu cerea medicația pentru el.

La proces a fost achitat, din lipsă de probe. În aplauzele sălii, plină de părinți recunoscători. Dar această arestare abjectă, umilința, frigul, condițiile precare, i-au grăbit sfârșitul. Era în 1983, pe vremea “celuilalt” regim, iar numele său era Valeriu Rosculeț.

DELAȚIUNEA ÎN 2020

Ce s-a schimbat, de fapt? Doar numele torționarilor. Căci metodele și țintele urii sunt aceleași. Dar, după cum reiese și din povestioara cu Stalin, nimeni nu este infailibil, sau nemuritor. Și sperăm ca domnișoara Mara Mareș să nu aibă, personal, nevoie de confirmarea pe care o caută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here