Tupeul și cinismul lui Macron ating cote nebănuite

0
403

”La miezul nopții, pentru prima dată în 70 de ani, o țară va părăsi Uniunea Europeană. Este un semnal de alarmă istoric care trebuie auzit în fiecare dintre țările noastre”, a spus președintele Emmanuel Macron astazi.

“Acest Brexit este posibil (…) pentru că nu am schimbat suficient Europa noastră”, a spus preşedintele francez, într-o declaraţie înregistrată și publicată pe pagina sa de Facebook.

Mă întreb dacă Macron realizează că Parisul este mai aproape decât Downing Street? Mă întreb cât se va mai preface că nu aude strigătele de disperare ale francezilor, sau cât timp va mai ignora oamenii mutilați de jandarmeria franceză, la ordinul ministrului sau.

Am scris într-un alt articol despre nivelul de tensiune uriaș la care s-a ajuns în Franța: Pompierii se bat pe stradă cu jandarmii, iar Macron îi numește, disprețuitor, “pacalici”. https://expresnational.ro/protest-fara-precedent/

Macron este ultima persoană care poate da lecții pro UE, în condițiile în care a fugit cu elicopterul de la teatru, de frica furiei propriului popor. Eu mă aștept ca următoarea țară care va părăsi UE, dacă se va întâmplă asta, să fie chiar Franța (fără Macron).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here